Det sier Apply Leirvik og Kværner Stord til næringsministeren.

Stord-ordfører og partikollega Liv Kari Eskeland (H) inviterte næringsminister Monica Mæland (H) til Kværner Stord mandag, ifølge Haugesunds Avis.

– Vi er veldig opptatte av at regjeringspartiene er tett på og følger situasjonen vi har innen denne sektoren nå. Her kommer mange oppdrag i årene fremover, men det er litt langt mellom dem. Det gir oss kortsiktige utfordringer som regjeringen må følge med på, sier Eskeland.

Bakgrunnen for uttalelsen er permitteringsreglene som ble endret fra 1. januar i fjor, som gjorde det dyrere for bedriftene å permittere ansatte, både på kort og lang sikt. På Kværner Stord ble det også snakket om at permitterte kan få dagpenger i 52 uker, ikke bare 26.

– Vanskelig å beholde kompetansen

For Kværner Stord og Apply Leirvik, som deltok på møtet med statsråden, har det vært godt med arbeid. I nedgangstider tror de det kan bli vanskelig å beholde kompetansen med dagens regelverk.

– Vi har en utfordrende periode foran oss. Da er det viktig å oppbevare den muskelen vi har, selv om det kommer en dump. Det kan være nødvendig å gjøre noen justeringer, sier administrerende direktør i Kværner Stord, Steinar Røgenes.

Administrerende direktør i Apply Leirvik, Lars Solberg, er enig.

– Når en ikke trenger permittere, merker en heller ikke reglene. For verftsnæringen er det kostnadene ved lange permitteringer som er det viktigste, sier Solberg.

Regjeringen har sagt at endringene i permitteringsreglene skal evalueres.

Tidlgere har Norsk Industris Stein Lier-Hansen advart mot effektene av de nye permitteringsreglene.

Forrige artikkelVil forbedre ytelsen til rørledningsprosjekter med syreholdig gass
Neste artikkelNorge frykter felles EU-innkjøp av gass

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR