De siste ukene har det vært flere personskader offshore. (Illustrasjonsfoto: Alf Inge Molde)

28. Juni klokken 11.00 på Hyme-feltet klemte en arbeider ankelen mellom dør og dørkarm da personen gikk fra sement-silorommet til sementrommet, som har overtrykk.??

Personen kjente sterke smerte etterpå. Etter en vurdering ble den skadede sendt til sykehus på land for å avdekke eventuelle brudd. Det ble ikke konstatert brudd, men kraftig hevelse og forstuing (kontusjon).??

2. Juli klokken 23.20 på Valhall WP holdt en arbeider på å stramme en plugg da skiftenøkkelen skled og traff ham i haken. Personen måtte sy to sting.

7. Juli klokken 18.35 på Njord A ble en person skadet da han falt om på dekk ved gange/forflytning. årsaken til at vedkommende falt er ukjent, men det var ingen hindringer på stedet.??Personen ble øyeblikkelig tatt hånd om av sykepleier og transportert for videre behandling.

Alarm, reaksjonslag og førstehjelpslag ble mobilisert, og andrelinjeberedskap og SAR ble varslet umiddelbart. I samråd med vaktlege ble vedkommende sent til land og St. Olavs Hospital i Trondheim for videre utredning og oppfølging.??Njord A er for tiden nedstangt på grunn av pågående vedlikeholdsarbeid.

13. juli klokken 20.10 på «Maersk Guardian» ble en vinkelsliper brukt til å kutte bolter på blindflense ved råvannsuttak. Person ble utsatt for sjøvann da boltene ble kuttet, og fikk da elektrisk sjokk (220 volt) i mellom fem og syv sekunder. Personen ble fraktet til sykehus for observasjon i 24 timer.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR