Statens direkte økonomiske engasjement (SDØE) som blir forvaltet av Petoro, hadde i tredje kvartal 2005 et driftsresultatet 28,3 milliarder kroner mot 21,9 milliarder for samme periode året før. Petoro venter at produksjonen på norsk sokkel vil stige de kommende to årene.

For de ni første månedene var driftsresultatet 80,7 milliarder kroner, opp 34 prosent fra samme periode i 2004. Tilsvarende var netto kontantstrøm 73,3 milliarder kroner, mot 59,0 milliarder.

Administrerende direktør Kjell Pedersen i Petoro er tilfreds med resultatene og at flere prosjekter som er viktige for fremtidig produksjon er brakt i havn. Han viser til kapasitetsutvidelser på Kårstø, Troll, Visund og Åsgard og som vil begrense produksjonsnedgangen vi har sett i år.

Videre ser han passering av viktige milepæler for feltene Kristin, Snøhvit og Ormen Lange som bidrag til at produksjonskurven de neste par årene vil ligge høyere enn årets produksjon.

Forrige artikkelNy ordre på skipsbygging til Aker
Neste artikkelMangelfull opplæring og uklar dokumentasjon

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR