Kvinnenettverket Petro Ladies Club har kåret Equinors Åshild Hanne Larsen til «Petro Lady of the Year 2017».

Her er deler av juryens begrunnelse:

«Åshild Hanne Larsen har har en fantastisk spennende reise bak seg i Statoil  – nå Equinor – gjennom 25 år fra hun med Master i språk og pedagogikk bestemt seg for å begynne offshore som catering assistent.  Etter 6 år offshore søkte hun seg over i trainee-stilling på land innen organisasjon og forretningsutvikling, og senere er hun blitt hentet til stillinger som HR direktør i Teknologi, prosjekter og boring i Statoil, og nå de siste 2,5 årene til en høyaktuell stilling som CIO og SVP Corporate IT i en tid der digitalisering har større fokus enn noen gang før. 

[…]

Gjennom sin tilstedeværelse er hun en mentor for mange i det daglige, og gjennom sin kommunikasjon på sosiale medier, har hun klart å inspirere kvinnelige kollegaer over hele verden.»

– Gratulerer med prisen. Som tidligere sportsjournalist føles det naturlig å spørre; hva føler du nå?
– Jeg anser prisen som en hyggelig anerkjennelse, både av meg personlig og av selskapet som har gitt meg så mange muligheter de siste 25 årene.

– Hvordan startet karrieren din?
– Min første jobb i daværende Statoil var som servicearbeider offshore mens jeg tok en mastergrad i Tyskland. Da jeg var ferdig med studiene, ble jeg konserntrainee, og siden den gang har jeg fått mange spennende oppgaver i selskapet, hovedsakelig innen IT og HR.

– Du leder nå IT-funksjonen i Equinor. Hvordan er det?
– Utrolig kjekt! Det har vel knapt vært et mer spennende tidspunkt i historien for dette fagområdet. Digitalisering er viktig for selskapet, og utviklingen går rekordkjapt. Så det er nok av interessante oppgaver å fylle dagene med.

– Hva er dine refleksjoner rundt kvinners stilling i industrien nå kontra for 25 år siden?
– Jeg opplever at kvinner får stadig mer innflytelse og påvirkningsmuligheter,  men jeg skulle gjerne sett at enda flere valgte å jobbe innenfor vår industri. For å få dette til, er det viktig å ha gode kvinnelige rollemodeller som kan inspirere og vise at det er mulig. Og så må vi få bedre fram hvor spennende det er å jobbe med energi – og være en del av en industri som får hjulene i samfunnet til å gå rundt!

– Noen refleksjoner rundt behovet for et eget kvinnenettverk i industrien?
– Selskapet jeg jobber i har veldig sterkt fokus på mangfold. Selv har jeg tro på at økt mangfold gir forretningsverdi, og jeg er positiv til alle initiativer som bidrar til dette.

– Juryen trekker frem ditt engasjement på sosiale medier….
– Ja, jeg prøver å dele både noen av de erfaringene jeg har høstet i løpet av mine 25 år i selskapet og læringspunkter fra noen av de spennende tingene vi holder på med. Og tydeligvis er det noe andre i og utenfor bransjen setter pris på.

– Vi opplevde blant annet en økning av kvinnelige søkere til stillinger i Brasil, og da sa flere av kandidatene at de hadde lest et innlegg jeg skrev på LinkedIn om min karriere i selskapet. Sånt er gøy.

Forrige artikkelWellConnection inspiserer rør for Mitsui
Neste artikkelDenne touchskjermen skal gjøre papirplaner overflødige

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR