PetroChallenge arrangeres for ellevte gang. Spillet gir et realistisk bilde av prosessen fra leting til funn av olje og gass. Elevene som er med fra videregående skoler får på en spennende måte brukt real- og teknologifagene, engelsk og samfunnsfag.

tina-bru-eneri-og-milj
Stortingsrepresentant Tina Bru(H).

I dag og i morgen samles 400 elever fra Rogaland til den første samlingen på Quality hotel Sola. Stortingsreprsentant Tina Bru ( H )  innledet dagen med å snakke om fremtiden til olje og gassindustrien, og at det er behov for unge mennesker med realfag- og teknologikompetanse i åreene fremover

– PetroChallenge arrangeres i år i Rogaland 27. og 28.september, Hammerfest 26. og 27.oktober og i Oslo 1. og 2.november. Spillet samler elever herfra, og det laget, med det beste resultatet på tvers av samlingene, får tur til Cambridge med besøk hos Schlumberger.

– Det er viktigere enn noen gang å satse på utdanning. Vi trenger gode realister og teknologer for å forme og utvikle fremtidens løsninger. PetroChallenge er en del av Norsk olje og gass sitt langsiktige arbeid for å gi elever kunnskap om industrien, og for å vise anvendelsen av realfagene i arbeidslivet, sier kompetanserådgiver Evelyn Blom-Dahl i Norsk olje og gass.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelIran vil øke produksjonen til fire millioner fat
Neste artikkelProduksjonen på Goliat startet opp igjen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR