Etter møysommelig speiding etter passende lokaler og forberedende nettverksbygging, har servicegiganten Petrofac nå åpnet sitt norgeskontor. I Stavanger.

OFFISIELT åPNET: Petrofac åpnet sitt nye norgeskontor
i forrige uke. Fra venstre: Thomas Knutsen, Bill
Bayliss og Tony McKay, Petrofacs britiske ledelse
(Foto: MAGNUS BIRKENES)
STOLT: Thomas Knutsen, Petrofacs nye norske leder,
er stolt over å ha fått Petrofac til Norge
(foto: MAGNUS BIRKENES)

– Vi er stolte over å endelig ha fått tatt Petrofac hit, og jeg kan garantere at vi har noe å komme med, sier en fornøyd leder for Petrofacs nye norgeskontor, Thomas Knutsen, til Oilinfo Weekend.

Hans avdeling kommer i første omgang til å konsentrere seg om modifikasjons- og vedlikeholdssegmentet (MMO) gjennom avdelingen Petrofac Brownfield.

Suksess i Skottland
Petrofac har sitt hovedsete i Woking, UK, og har i løpet av de siste årene hatt en enorm vekst gjennom sin satsing i skotske Aberdeen.

Selskapets nye kontorer landet til slutt representativt nok i nabobygget til nye Viking Stadion. Stavangers ordfører Leif Johan Sevland har i alle år vært en forkjemper og tilrettelegger for videre vekst innen Stavangers oljemiljø, og var en selvskreven snorklipper under den offisielle kontoråpningen.

– I løpet av tre år i Aberdeen har Petrofac vokst fra null til å bli byens tredje største arbeidsgiver. La oss håpe på en like positiv utvikling her, spøkte Sevland idet han overrekte den offisielle velkomsplaketten.

Vokseklare
– Vi har begynt rekrutteringen, og har bevisst satset lokalt her i Stavanger. Etter bare én stillingsannonse er jeg overveldet over antallet søkere, og rekrutteringen kommer til å fortette over sommeren og høsten, forteller Knutsen. Han satser på å fylle opp med ansatte etter hvert som oppdragsmengden bygger seg opp, og kontoret vil i startfasen derfor hvile tungt på støtte fra Aberdeen. Knutsen understreker likevel at norgeskontor nå er fullt operativt.

– Vi satser først på MMO-delen, deretter vil resten av Petrofacs virksomhet komme etter hvert, sier Knutsen.

Petrofac har også vært prekvalifisert som lisenstager på norsk sokkel i to år, men holder fortsatt tilbake på E&P-fronten.
– Vi kommer ikke til å hive oss på lisensrundene i overskuelig fremtid, nei. Vi håper det etter hvert åpnes for såkalt duty holding (det at man får drifte hele oljefelt på vegne av andre operatører, red.) på norsk sokkel, slik det er på britisk sokkel. Men det er en komplisert prosess å få til, sier Knutsen til Oilinfo Weekend.

En ting om gangen.

Denne saken er hentet fra Oilinfo Weekend . Oilinfo Weekend er vårt ukentlige, mailbaserte nyhetsbrev som oppsummerer ukens nyheter og bringer frem menneskene bak nyhetene i oljebransjen. I tillegg presenterer vi mat/vin stoff, offshore-været og golftips.

Her bestiller du abonnement på Oilinfo Weekend. Tjenesten er gratis!
Weekend-redaksjonen kan tipses på magnus@oilinfo.no

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR