Malaysiske Pioneer Engineering har kjøpt 49 prosent av Petrolink Energy Services Malaysia.

– Jeg er veldig fornøyd med å få Pioneer til bordet sier Dag Nedrum, konsernsjef i Petrolink.

Avtalen mellom de to partene ble signert på ONS i Stavanger i dag.

Petrolink Energy Services Malysia er et underselskap av Petrolink i Stavanger, et selskap som drifter alle typer produksjonsenheter til havs, olje- og gassterminaler, raffinerier og prosessanlegg inkludert LNG-terminaler, samt anlegg for kraftproduksjon og karbonfangst på land. I tillegg leverer de tjenester knyttet til konseptvalg, driftsforberedelser, driftsstøtte og beredskap. Dette er gruppen Pioneer Engineering nå har kjøpt seg inn i.

– Selskapet i Malysia ble opprettet i 2009, og vi har levert de samme tjenestene der som vi gjør i Norge, i tillegg til V&M (vedlikehold- og modifikasjonstjenester) forteller Nedrum til Petro.no.

– Vi har 30 ansatte der, men har lenge vært på utkikk etter lokalt innhold. Når nå Pioneer kjøper seg inn, har vi lykkes med dette.

Pioneer Engineering er en bedrift med drøyt 500 ansatte, er spesialisert på V&M, og er store på dette i det sørøst-asiatiske markedet.

– De er et solid og ryddig firma, og jeg er veldig fornøyd med å ha fått dem inn på eiersiden, sier Nedrum, og legger til at Pioneer nå kommer til å overta V&M-delen av Petrolink Energy Services i Malaysia. Han kan av konfidensialitetsgrunner ikke si noe om hvor mye Pioneer har gått inn med, men slår fast at dette er ”folk som vil noe, og som vet hva det går i.”

Forrige artikkelSeabird landet Afrika-kontrakt
Neste artikkelRolls-Royce med Brasil-leveranse

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR