Statoil jobber fortsatt på spreng med Aasta Hansteen-utbyggingen, selv om Shell har vedtatt å utsette investeringsbeslutningen til Linnorm.

Foreløpig har ikke Shells avgjørelse om å utsette investeringsbeslutningen for Linnorm satt en demper for Statoils Aasta Hansteen-utbygging, ifølge pressetalsmann Ola Anders Skauby.

Opprettholder fullt trykk
– Vi opprettholder fullt trykk med Aasta Hansteen. Vi planlegger investeringsbeslutning ved årsskiftet, selv om vi ikke er helt sikre på hvilken side av årsskiftet det blir, sier Skauby til Petro Media News.

LES OGSÅ:

Utsetter Linnorm-beslutning

Utsatt på ubestemt tid

Han sier videre at det er flere faktorer som må vurderes fremover.

– Blant annet er det 12 selskaper som er med i NSGI-investorgruppen, og det er for tidlig å si noe om det vil bli konsekvenser for NSGI at Linnorm utsettes. Vi er i konstruktiv dialog med de forskjellige partene, og planene for Aasta Hansteen går som sagt fortsatt videre, sier Skauby.

Hva er NSGI?
Prosjektet Norwegian Sea Gas Infrastructure (NSGI) ble ifølge Gassco etablert på grunnlag av mulighetsstudier Gassco har gjennomført i samarbeid med feltoperatørene Statoil og Shell. Prosjektet omfatter en 500 km rørledning fra feltet Aasta Hanteen til Nyhamna med mulig oppkobling for feltene Linnorm og Zidane, og med oppkobling mot rørledningen Åsgard Transport. I tillegg omfatter NSGI kapasitetsutvidelser og tekniske løsninger ved prosessanlegget i Nyhamna.

11 olje- og gasselskaper finansierer prosjektet som tok konseptvalg i oktober 2011. Statoil har etter det overtatt som utbyggingsoperatør for prosjektet. Endelig investeringsbeslutning er planlagt i siste kvartal 2012, og planlagt oppstart er satt til 2016.

Dersom feltene beslutter utbygging og NSGI realiseres, vil Statoil fortsette som utbyggingsoperatør for prosjektet. Shell, som operatør for Nyhamna, vil få ansvar for arbeidene som skal gjøres der. Gassco vil få ansvar for utarbeidelse av kommersielle avtaler og driftsforberedelser.

Realiseres NSGI, vil det nye transportsystemet bli innlemmet i Gassled under Gasscos operatørskap.

Forrige artikkelTroll C har startet opp igjen
Neste artikkelTrekker seg fra Dubai-kjøp

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR