Maersk Invincible elektrifiseres gjennom Valhallfeltet. Det er trolig første gang i verden at en borerigg opereres med strøm fra land.

Det skriver Aker BP på sin egen nettside.

̶  Dette er et pionerprosjekt for Aker BP. Ved å elektrifisere boreriggen kutter vi lokale CO2-utslipp og NOx-utslipp betydelig. Det er i tråd med vår strategi om å utvikle løsninger som bidrar til at miljøkonsekvensene av aktivitetene våre blir så små som mulig, sier direktør for Valhallfeltet, Per Mikal Hauge i Aker BP.

Beregninger viser at elektrifisering av boreriggen gjør at lokale utslipp reduseres med 15.200 tonn CO2 og 168 tonn NOx hvert år.

Aker BP leier Maersk Invincible i fem år. Den helt nye boreriggen kom til Valhallfeltet i starten av mai. I løpet av de neste årene skal den permanent plugge totalt 18 brønner fra Valhall DP-plattformen.

̶ Valhallfeltet forsynes med strøm fra Lista gjennom en 294 kilometer lang kabel. Vi hadde ledig kapasitet i strømforsyningen og Maersk Drilling forpliktet seg til å legge til rette for elektrifisering av Maersk Invincible da den ble bygd i Sør-Korea, forklarer Hauge.

Forrige artikkelApply Sørco tildelt studiekontrakt for CO2-fangst
Neste artikkelAker BP håper på fellesutbygging nord for Alvheim

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR