Gjenbruk av brønner på norsk sokkel kan være god butikk. Derfor er Oljedirektoratet (OD) skeptisk til forslag om å plugge brønner som tiltak for å holde borerigger i aktivitet.

I slutten av oktober fastslo Norsk olje og gass at å sette i gang store kampanjer for plugging av brønner, ikke er måten å øke aktivitetsnivået i næringen på nå. Dette er Oljedirektoratet enige i.

Les også: – Plugging av brønner er ikke løsningen

– OD som ressursforvalter er opptatt av at næringen bruker ledig riggkapasitet til å bore nye lønnsomme brønner og vurderer gjenbruk av eksisterende brønner for å unngå fallende produksjon på eksisterende felt. Det er flere metoder for gjenbruk som benyttes for å produsere gjenværende ressurser, der er det viktig at beslutninger om eventuell plugging er veloverveide og langsiktige, skriver OD i en melding.

OD er pådriver for at rettighetshaverne skal utnytte disse muligheten til økt utvinning på feltene. Det er viktig at de store investeringene en brønn representerer, blir utnyttet så lenge det er lønnsomt i et langsiktig perspektiv. ODs tall viser at det er om lag 2.200 brønnbaner i bruk på produserende felt. Brønnene brukes til produksjon av olje og gass eller til injeksjon av vann og gass for å drenere reservoarene på best mulig måte.

OD har, basert på innrapporterte tall, estimert at det skal plugges om lag 40 til 50 brønner per år de nærmeste årene. De fleste av disse brønnene plugges fra faste innretninger. Tallene endrer seg fortløpende etter hvert som nye brønner bores og andre plugges. Det er rettighetshaverne på de ulike feltene som forvalter brønnene og har oversikten på sine felt.

Les også: Står sammen for oljeindustrien


 

Forrige artikkelArcher selger til QES
Neste artikkelTildelt kontrakter for tre PSV-fartøy

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR