«Polar Pioneer» har omsider forlatt Tromsø etter oppgraderingsarbeid, og er på vei til Skarv-feltet for å bore produksjonsbrønner for BP.

På VEI: Riggen «Polar Pioneer» er nå på vei til
Skarv-feltet etter omfattende vedlikeholdsarbeid
i Tromsø de siste syv ukene. (FOTO: STATOIL)

«Polar Pioneer» la til kai i Tromsø 5. mai og skulle i utgangspunktet bli liggende i to uker. På listen over jobber som skulle utføres i Tromsø stod blant annet modifisering av brønnservicedekket, bytte ut shaleshakers, nytt cutting handlings-system, installasjon av undersjøisk utstyr og bytte av ROV-utstyr, i tillegg til overhaling av ventiler og trykktesting.

Grunnet omfanget av vedlikehold som måtte til ble oppholdet utvidet til syv uker, men lørdag ettermiddag forlot boreriggen havnen og satte kurs mot oppdraget på Helgeland, ifølge iTromsø .

Riggen skal på Skarv bore produksjonsbrønner i litt over to år. Til sammen skal riggen bore 17 produksjonsbrønner til feltutbyggingen. Skarv bygges ut med en flytende produksjons-, lagrings- og losseenhet (FPSO). BP er operatør med en andel på 23,84 prosent, mens E.ON Ruhrgas har en andel på 28,08 prosent, PGNiG har en andel på 11,92 prosent og Statoil har en andel på 36,16 prosent.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR