Bellona tar nå til orde for å verne hele Polhavet så snart Norges grenser er fastlagte melder oilinfo. Vi regner med at de Rød-Grønne stiller opp med en verneplan for Arktis, ikke bare planer for hvordan vi skal kunne ta opp olje og gass der, sier Fredric Hauge.

Kilde: Statoil

Oljedirektoratet er snart klare med de nye oppmålingene for norske områdekrav i Polhavet. En stadig smelting av polisen åpner for større leteområder for olje og gass, men miljøvernorganisasjoner advarer, og reagerer kraftig på at Norge vil kapitalisere på negative klimaendringer.

Lederen for Bellona, Fredric Hauge, mener Norge må jobbe for et internasjonalt verneområde, på lik linje med det tilsvarende området i Antarktis.

Vi forventer at den nye regjeringen kommer opp med en verneplan for Polhavet, ikke bare planer for hvordan vi skal kunne ta opp olje og gass der, sier Fredric Hauge.

Også Natur og Ungdom håper den nye regjeringen setter bremsene på.

Konsekvensene av klimaendringer er utelukkende negative, og det blir bare misforstått ironi å snakke om økt oljeutvinning som en positiv effekt. Hele økosystemet vil forandres dersom Arktis smelter, og økt tilgang på olje blir som å helle bensin på bålet, sier sentralstyremedlem Marit Hepsøe i Natur og Ungdom.

Forrige artikkelForbereder seg på Marit Arnstads avgang
Neste artikkelFagorganiserte lever farlig i mange land

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR