Eni Norge AS har avsluttet boringen av en avgrensningsbrønn sørvest for Nornefeltet. Boringen ga et oppmuntrende resultat.

«West Alpha». Foto: Seadrill

Eni Norge AS er operatør for utvinningstillatelse 122, og har nå avsluttet boringen av en avgrensningsbrønn i et funn som ligger om lag 21 km sørvest for Nornefeltet.

Resultatene fra brønnen er oppmuntrende med henblikk på en framtidig utvikling av funnet, melder Oljedirektoratet tirsdag.

Målet for brønn 6507/2-4 var å avgrense funnet og å påvise økonomiske tilleggsreserver. Brønnen påtraff gass og kondensat i en posisjon 4,5 km fra funnbrønnen.

Avgrensingen viser at størrelsen på det totale funnet trolig er innenfor usikkerhetsspennet 12 – 19 milliarder kubikkmeter utvinnbare gass og 0.8 – 1.1 millioner kubikkmeter utvinnbar kondensat. Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.

Undersøkelsesbrønn 6507/2-2 gjorde et funn i 1992 med om lag 6,7 milliarder kubikkmeter utvinnbar gass og 0,4 milliner kubikkmeter utvinnbar kondensat i øvre til nedre kritt reservoarbergarter.

Dette er den fjerde letebrønnen i utvinningstillatelse 122. Utvinningstillatelse 122 ble tildelt i konsesjonsrunde 10B i 1986.

Avgrensingsbrønn 6507/2-4 ble boret til et dyp på 3584 meter under havflaten, og avsluttet i bergarter fra nedre kritt. Havdypet var 365 meter. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

Brønn 6507/2-4 ble boret med den halvt nedsenkbare boreinnretningen «West Alpha».
Riggen skal nå i oppdrag for StatoilHydro.

Forrige artikkelBoreskipet «West Navigator» skadet
Neste artikkelStorkontrakt til DeepOcean

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR