TTS Group hadde et driftsresultat (EBITDA) på NOK 41 millioner i tredje kvartal, opp fra et negativt resultat på NOK -12 millioner i samme periode i fjor.

Det kommer frem i rapporten for tredje kvartal 2016.

Omsetningen var på NOK 741 millioner i kvartalet, mot NOK 805 millioner i tredje kvartal 2015. Det er en reduksjon på 8 prosent, og TTS Group skriver at offshoresegmentet er viktigste årsak til omsetningsnedgangen.

Ordrereserven ved utløpet av kvartalet var NOK 3,1 milliarder, mot NOK 3,9 milliarder i fjorårets tredje kvartal.

Av dette forventes rundt NOK 0,6 milliarder inntektsført i løpet av fjerde kvartal 2016, slik at ca. 90 prosent av forventet inntekt fra nybyggingsaktivitet i fjerde kvartal 2016, er dekket av allerede inngåtte kontrakter.

– Forbedring for Offshore

Toril Eidesvik. (Foto: TTS)
Toril Eidesvik. (Foto: TTS)

Til tross for at offshoresegmentet er den viktigste årsaken til omsetningsnedgangen, har konsernet forbedret forretningsenheten det siste året, ifølge CEO i TTS Group, Toril Eidesvik.

– I tredje kvartal bekreftes forbedringen i forretningsenheten Offshore, som har gått fra et negativt driftsresultat på 80 millioner kroner de tre første kvartalene i fjor, til et nullresultat i år, sier Eidesvik.

– Dette skyldes avslutning av tapsprosjekter i 2015 samt den omfattende nedbemanningen som har vært gjennomført. Vi forventer fortsatt et svakt offshoremarked i overskuelig fremtid, og har redusert TTS-konsernets eksponering mot offshoresektoren. Denne utgjør i dag mindre enn 10 prosent av vår totale omsetning, frotsetter hun.

Kansellerte ordrer hittil i år utgjør NOK 131 millioner, hvorav NOK 30 millioner i tredje kvartal, ifølge konsernet.

– Til tross for et utfordrende marked for skipsutstyr har vi en sterk markedsposisjon, global tilstedeværelse og en omfattende og diversifisert produktportefølje, samt engasjerte, dyktige medarbeidere. Når markedet etter hvert bedrer seg, danner dette en sterk plattform for fremtidig vekst, avslutter Eidesvik.

 

Forrige artikkelLeverer kabler til Norges største landbaserte vindpark
Neste artikkelSolid resultat fra AF Gruppen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR