– Dette er en potensiell gamechanger i brønnintervensjon

Archer og IKM tester nå ut en ny metode for brønnintervensjon på et ikke-navngitt felt i Nordsjøen. 

Det er det felleseide selskapet C6 Technologies som står bak teknologien, som har fått navnet ComTrac.

– Dette er et alternativ til tradisjonell bruk av wireline og kveilerør innen brønnintervensjon. Vi har utviklet en stiv karbonstang med lav egenvekt som skyves inn i brønnen. Denne har elektriske ledere og kan utføre stort sett alle de samme oppgavene som de andre intervensjonsmetodene, som for eksempel logging og mekanisk intervensjon. Unntaket er pumping av væske ned i brønnen, sier daglig leder Hans Kristian Hegland i C6 Technologies til Petro.no. 

– Karbon er et lett materiale, noe som gjør at stanga kan skyves dypt ned i brønnen før vekt og trekkraft blir en begrensning. Materialet er også så glatt at man slipper å bruke grease. I tillegg kan uniten plasseres hvor som helst på dekket, for man trenger ikke sikt mellom den og brønnen.

– Det høres ut som at dere anser dette som en gamechanger innen brønnintervensjon?
– Wireline har man drevet med i 100 år, og coil tubing kom like etter krigen. Så vi anser dette som en potensiell gamechanger innen brønnintervensjon.

– Hvor stort er potensialet?
– Vi opererer i en konservativ bransje, så det gjenstår å se hvor stort dette kan bli. Men vi har ambisjoner om at dette skal bli en teknologi som brukes i hele verden, sier Hegland.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR