Den anslåtte prislappen for Fenja-utbyggingen, tidligere Pil, er redusert fra 11,5 til rundt 10 milliarder kroner.

– Vi har jobbet hardt for å gjøre prosjektet så effektivt som mulig. Det gjør at prisestimatet for prosjektet er redusert med en drøy milliard, sier administrerende direktør Atle Sonesen i VNG Norge til petro.no.

Det nye anslaget ble presentert på Operatørkonferansen i Stavanger.

Billigere brønner
To borekampanjer er blitt til én, og planen er å bore seks brønner – tre produsenter, to vanninjektorer og én gassinjektor.

– Og de siste prosjektene på norsk sokkel har vist en stor forbedring innen boreeffektivitet. Vi regner med å se tilsvarende resultater når Fenja-brønnene skal bores, sier Sonesen.

Riggkontrakt innen «to til tre uker»
VNG valgte å gjennomføre parallelle feed-studier både innen SURF (subsea structures, umbilicals, risers & flowlines) og SPS (subsea production systems)

– Responsen i leverandørmarkedet har vært bra, noe som resulterte i at TechnipFMC ble tildelt en intensjonsavtale for subsea produksjonssystem samt strukturer, rørledninger og kontrollkabel. For oss har dette vært en suksessmodell.

Når det gjelder riggkontrakten, varsler VNG-direktøren tildeling i løpet av «to til tre uker».

Borer gjennom Bue
Fenja skal knyttes til Njord, og planen er å levere PUD innen utgangen av året. Produksjonsstart er anslått til 2021.

Bue representerer en mulig oppside og vil bekreftes gjennom boring av produksjonsbrønner på Pil.

– En av produksjonsbrønnene på Fenja skal bores gjennom Bue, så der vil vi få verdifull kunnskap om dette reservoaret, sier Sonesen.

Ved positivt utfall av borekampanjen, vil Bue senere kunne fases inn med en produsent og en vanninjektor ved å bruke ledige slisser på den ene bunnrammen som installeres.

Forrige artikkel– VNG vurderer å selge seg ned i Norge
Neste artikkelPtil fant fire avvik hos Statoil og Songa på Troll

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR