Den 27.august mistet Goliat igjen strømmen fra land og produksjonen ble stanset. Som en konsekvens måtte 51 personer evakuere fra enheten.

Dette er den andre hendelsen i løpet av noen måneder der Goliat har mistet strømforsyningen med produksjonsstans som resultat. Eni Norge fikk mandag 29.august et varsel om pålegg og frist til 5. september med å legge fram en plan for sikker drift av plattformen.

I pålegget til Eni skriver Ptil følgende:

» Med hjemmel i rammeforskriften § 69, jf. styringsforskriften § 22 om avviksbehandling pålegger vi Eni å identifisere og implementere nødvendige tiltak etter hendelsen 27.8.2016 for å komme i overensstemmelse med helse-, miljø- og sikkerhetslovgivningen. En plan for arbeidet med å identifisere og implementere tiltak skal presenteres for Ptil innen 5.9.2016.

Når granskingen er ferdigstilt skal Eni presentere en forpliktende og tidfestet plan med frist for implementering av korrigerende tiltak etter hendelsen og en beskrivelse av eventuelle kompenserende tiltak som iverksettes inntil avvik er korrigert.»

Ptil ber om møte med Eni Norge og Statoil

I brev til Eni ber i tillegg Ptil om at Eni tar initiativ til et møte med Ptil sammen med rettighetshaveren Statoil, der rettighetshaverne presenterer en helhetlig vurdering av forsvarlig virksomhet på Goliat. Ptil ber om at møtet avholdes før oppstart av Goliat.

Nyhetsbrev fra Petro.no

 

Forrige artikkelStatoil vil kutte mer
Neste artikkelStatoil kutter kostnader for en milliard på Gullfaks Rimfaksdalen

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR