Lundin har startet produksjonen fra Brynhild-feltet i Nordsjøen.

Brynhild-feltet ligger i PL 148 i Nordsjøen, og er en subsea tie-back til Pierce-feltet, som opereres av Enterprise Oil Ltd (et datterselskap av Shell UK Limited), i britisk sektor av Nordsjøen. Ifølge selskapet ble produksjonen startet 25. desember.

Brynhild-feltet er anslått å inneholde brutto reserver på 23,1 millioner fat oljeekvivalenter, og produksjonen er i dag i overkant av forventet brutto platårate på 12.000 fat olje per dag.

Boringen av den tredje produksjonsbrønnen er pågående og den fjerde og siste utvinningsbrønnen vil bli ferdigstilt i 2015.

Produksjonsanlegget for Pierce- og Brynhild-feltene er Haewene Brim FPSO, som eies og drives av Bluewater.

Haewene Brim FPSO har gjennomgått et omfattende ombyggings og oppgraderingsprogram inkludert oppgradering av topside, betydelige oppgraderinger av målesystemer, installasjon av oppgraderte subsea kontrollsystemer, oppussing av gassturbinen og utskifting av stigerør.

Brynhild-feltet er det første av Lundin Petroleums fire utviklingsprosjekter som er planlagt å komme i produksjon i løpet av de neste fire kvartalene, og som ved utgangen av 2015, er ventet å øke selskapets produksjonsnivå til mer enn 75.000 boepd.

Lundin Norge AS, som er et heleid datterselskap av Lundin Petroleum, er operatør for PL 148 med en 90 prosent eierandel. Partneren er Talisman Energy Norge, med en andel på 10 prosent.

Forrige artikkel800.000 fat olje brant opp
Neste artikkelEMGS selger Brasil-data

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR