Prosafe melder om et resultat etter skatt på NOK 460,18 millioner (USD 53,2 millioner) i tredje kvartal 2015, mot NOK 583,01 millioner (USD 67,4 millioner) i samme periode året før, en nedgang med 21 prosent. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på NOK 493,05 (USD 57 millioner).

Selskapets omsetning gikk ned med 9 prosent sammenlignet med fjoråret; NOK 1,33 milliarder (USD 154,1 millioner) mot NOK 1,46 milliarder (USD 169,5 millioner) i tredje kvartal 2014. Det var ventet en omsetning på NOK 1,38 milliarder (USD 160 millioner).

I kvartalsrapporten skriver selskapet at nedgangen skyldes det utfordrende olje- og gasstjenestemarked, som preges av E&P-selskapenes pressede kapitalkostnader samt lave og svært usikre oljepriser.

Selskapet skriver videre at aktiviten på kort sikt har bremset ned, men på mellomlang sikt tror de oljeselskapene vil begynne å demonstrere høyere aktivitetsnivå fra 2018 og utover.

Les også: «Safe Scandinavia» til Oseberg Øst

Prosafe: «Safe Scandinavia» skal tjene Statoil som planlagt

Ellers rapporterer selskapet at «Safe Scandinavia» i fjerde kvartal 2015 skal tjene Statoil og Oseberg Øst som Tender Support Vessel som planlagt, etter at Westcon er ferdig med å transformere den. Petro.no har skrevet om at den forvandlingen ikke har gått knirkefritt.

«Safe Regency», «Safe Lancia», «Safe Hibernia» og «Safe Britannia» var i full sving i Mexico gjennom kvartalet. «Safe Britannia» fortsetter å jobbe offshore Mexico ut desember 2015. Prosafe har blitt informert av Pemex som indikerer at betalingsbetingelsene vil være på plass innen 180 dager fra september 2015.

«Safe Astoria» avsluttet sin kontrakt med Shell Philippines, ved Malampaya-anlegget, i begynnelsen av september, og var i transitt til midten av september. Riggen ligger nå i Batam, Indonesia, der den gjennomgår mindre arbeid.

«Regalia», «Safe Bristolia», «Safe Concordia» og «Safe Boreas» var fullt ut operasjonelle i Nordsjøen i løpet av kvartalet.

«Safe Caledonia» gikk inn i kontrakt på britisk sokkel i begynnelsen av juli 2015.

Totalt sett var flåtens utnyttelsesgrad i tredje kvartal på 81 prosent.

Prosafe SE er verdensledende eier og operatør av halvt-nedsenkbare boligfartøy. Selskapet opererer globalt, sysselsetter 800 personer og har hovedkontor i Larnaka, Kypros.

Les også: Shell leier dette flotellet

Bildespesial: Safe Boreas

Statoil Petroleum AS er operatør for Oseberg Øst, som befinner seg i PL053, med en eierandel på 49,3 prosent. Øvrige rettighetshavere er Petoro AS (33,6 prosent), Total E&P Norge AS (14,7 prosent) og ConocoPhillips Skandinavia AS (2,4 prosent).

For å holde deg oppdatert på det som skjer innen rigg samt utviklinling og produksjon:

Abonner på nyheter fra Petro.no: Nyhetsbrev

Oseberg Øst.

Forrige artikkelKostnadsbevisste oljeselskaper påvirker etterspørselen
Neste artikkelGransker hendelser på Nyhamna

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR