Styret i Prosafe Production anbefaler ikke aksjonærene i selskapet å si ja til tilbudet fra BW Offshore om å kjøpe selskapet.

Av Henrik Arnestad Salthe

– Etter en grundig vurdering av tilbudet har styret enstemmig vedtatt å anbefale våre aksjonærer til ikke å godta tilbudet. Styret har basert sin anbefaling på en vurdering av flere faktorer som styret mener er relevant for budet, blant annet forhold knyttet til selskapets forretningsvirksomhet og finansielle situasjon, skriver selskapets styre i en børsmelding. Styret skriver også at både First Securities og Pareto Securities har karakterisert budet som lite gunstig fra ståstedet til Prosafe Production-aksjonærene.

BW Offshore lanserte i juni et bud på Prosafe Production Public Limited på 1,2 aksjer i BW Offshore pluss to kroner per aksje i Prosafe Production. Argumentasjonen til BW Offshore er at FPSO-markedet trenger et større selskap som kan møte økende krav fra kunder og regelverk.

Styret i Prosafe Production skriver i børsmeldingen at de vil fortsette arbeidet med å maksimere verdien for aksjonærene, blant annet ved å følge opp andre mulige budgivere på aksjene i selskapet.

Forrige artikkelKristiansunds-rør til Sandnessjøen
Neste artikkelForsynes med ny eier og kapital

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR