Leveransen av kontraktene vil bli utført av et globalt team fra Proserv bestående av subsea- og kommunikasjonseksperter fra Great Yarmouth i UK, Trondheim i Norge og Houston i USA.

Proserv skal levere kontrollsystemer for subsea under oppgradering av Phoenix-feltet for Talos Energy. Selskapet skal designe, produsere og levere en åpen kommunikasjonshub (OCH – Open Communications Hub), samt nye elektroinstallasjoner som skal integreres med eksisterende subsea infrastruktur på feltet, tidligere levert av Proserv.

Design, produksjon og og levering av kommunikasjonshuben (OCH) vil bli levert av kontrollteamet i Houston, med støtte fra selskapets ingeniør- og prosjektgruppe i Trondheim.

Avtalen med Hess Corporation innebærer leveranse av Proserv`s subsea kontrollsystem (SCM – Subsea Control Module) for utvidelse av Conger-feltet.
Testing, vedlikehold og integrering av utstyr vil bli utført ved Proserv`s fasiliteter i Houston.

CEO i Proserv David Lamont (foto: energyvoice.com)
CEO i Proserv David Lamont (foto: energyvoice.com)

David Lamont, CEO i Proserv, sier i en uttalelse: «Som en av de ledende aktører i oljeservice-sektoren, er vi fokusert på å gi våre kunder genialt enkle løsninger gjennom levering av hensiktsmessig, effektiv og svært pålitelig teknologi.

«Å vinne disse tildelingene viser at operatørene stoler på vår evne til å levere robuste teknologiske løsninger og tjenester til rett tid, og til de høyeste standarder.

«Vi ser frem til å jobbe med både Talos Energy og Hess Corporation i en vellykket utføring av disse prosjektene.»

Proserv, som opererer over hele verden gjennom 26 driftssentraler basert i 11 land, har levert løsninger for energibransjen, spesielt til subsea-, produksjons- og borebransjen i 40 år.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkel1200 ansatte må gå i Subsea 7
Neste artikkelOljeprisen ned etter lagertall

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR