Nærmere 30 prosjekter har nå sjansen til å sikre seg de beste riggene på meget fordelaktige vilkår.

Som petro.no har skrevet før, står vi nå foran det som blir et rush av riggkontrakter.

På norsk og britisk sokkel er nå en lang rekke oljeselskaper i markedet og spør etter priser hos riggselskapene for kommende prosjekter.

Pil & Bue: VNG er i gang med å undersøke markedet for rigg til boring av to eller tre faser på Pil & Bue. Fase 1 starter i 2020 og fase 2 i 2022. Disse har en estimert varighet på omtrent et halvt år hver. Fase 3 avhenger av resultatene i de to første, men vil ventelige være noe kortere. Oppstart kan bli i 2024.
Les mer: Leter etter rigg til Pil & Bue

Skarfjell: Her jaktes det en semirigg i 400-500 dager, for boring av syv brønner. Oppstart er 2019. I tillegg kan det komme en eller flere letebrønner. Anbudsforespørsel skal være ute i markedet nå.
Les mer: Jakten på rigg til Skarfjell er i gang

Lisens 881, Goanna:  Wellesly Petroleum skal ha en semi til å bore Goanna-prospektet sent i år. Letebrønnen ligger i Tampen-området i den nordvestlige delen av Viking Graben.
Les saken: – Har sikret en mulig forlengelse av Brasse

Aker BP, Barentshavet: Det trengs en rigg til boring av minst to AkerBP-brønner i Barentshavet neste år. Den ene sørøst av Korpfjell, den andre er Svanefjell i lisens 659.
Les mer: Aker BP girer opp i Barentshavet

Alta/Gotha: Lundin skal være i markedet for en semi til Alta/Gotha-området. Omfanget er uklart, men dette kan bli en vesentlig kontrakt.

Yme: Her planlegges det å hyre inn en JackUp i opptil 10 år. Sannsynlig oppstart er vanskelig å anslå, men bransjekilder peker mot tidligst 3Q neste år.

Rev/Varg: Repsol skal gjennom et større pluggprogram ved hjelp av en JackUp. Trolig blir det en kontrakt på omtrent et år, eller vel så det – oppstart neste år.

Trestakk: Totalt skal det bores fem brønner her; tre produksjonsbrønner og to gassinjeksjonsbrønner. Det ble levert PUD for prosjektet i november i fjor og det er fortsatt ikke sluttet rigg til denne boringen.
Les mer: Trestakk-utbyggingen godkjent – investeringer på 5,5 milliarder

På britisk side er det nå riggavtaler tilsvarende 200-300 måneder i markedet nå.

Den største jobben er rigg til Rosebank. Her blir det trolig en kontrakt på 17 brønner og som strekker seg opp til 7 år. De trenger en semirigg, noe frem i tid.

Av andre store prosjekter kan nevnes:

Alpha: Re-utviklingen av Emerald; Cheviot. Alpha skal ha en semirigg fra i høst og cirka tre år fremover.

TAQA: 14 brønner for plugging, pluss mulige utviklingsbrønner.

Total – West Franklin: JackUp i to år, oppstart i sommer.

Nexen – Buzzard: JackUp-jobb på opp mot to og et halvt år.

Shell – Penguins: En rekke brønner boret av en semi – opp mot over to år.

Forrige artikkelStoppet Statoils 20-milliarderskjøp i Brasil
Neste artikkelDette nye subseaskipet er nå på rate i Brasil

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR