VNG Norge har på vegne av rettighetshaverne i PL586 levert plan for utbygging og drift (PUD) for Fenja-feltet i Norskehavet til Olje- og energidepartementet.

Partnerskapet skal investere 10,2 milliarder kroner i utbyggingen, og feltet har planlagt produksjonsstart i 2021. Planlagt produksjonsperiode er 16 år.

Fenja-feltet er lokalisert på Haltenterassen i blokk 6406/12, om lag 120 km nord for Kristiansund. Feltets utvinnbare reserver er på om lag 100 millioner fat oljeekvivalenter hvorav det meste er olje (11,0 millioner standard kubikkmeter olje, 3,4 milliarder standard kubikkmeter gass og 0,57 mill. tonn NGL). Tallene omfatter Pil-reservoaret, mens Bue-reservoaret representerer en mulig oppside i feltutviklingsplanen.

– Partnerskapet har vist besluttsomhet når man på bare litt over tre år siden funnene ble gjort er i stand til å levere en utbyggingsplan med et økonomisk prosjekt basert på en god områdeløsning og samarbeid med leverandørene. Selv om dette er det første operatørskapet med feltutbygging for VNG Norge, har vi bygd et sterkt og erfarent prosjektteam og er godt forberedt på gjennomføringen. Sammenlignet med de opprinnelige planene har vi klart å redusere kostnadene i prosjektet med nærmere 2 milliarder kroner, sier Atle Sonesen, administrerende direktør i VNG Norge.

Feltet planlegges bygd ut med to havbunnsrammer og totalt seks brønner (tre produsenter, to vanninjektorer og en gassinjektor) som kobles opp mot Njord A-plattformen for prosessering, samt lagring og eksport via Njord B-skipet.

Fenja vil bidra til samfunnet med en sysselsettingseffekt beregnet til 9500-11.000 årsverk i utbyggings- og driftsfasen.

Rettighetshaverne i PL586 er VNG Norge AS (30 %), Point Resources AS (45 %) og Faroe Petroleum Norge AS (25 %).

Utbyggingen forutsetter at planene godkjennes av norske myndigheter.

Forrige artikkelStraks ferdig med Statoil-kontrakt
Neste artikkelBygger ut Yme for 8 milliarder kroner

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR