Oljeprisen i USA holder seg rundt 65 dollar fatet. Bekymringer om lavere etterspørsel på olje forsterker seg etter at flere orkan-skadede raffinerier er ute av drift. Og prisen på bensin stiger., Av: Torstein Schjølberg

Syv raffinerier i Port Arthur og Beaymont, Texas og Lake Charles, Louisiana kan trenge mer enn en måned på å få opp igjen produksjonen.

Dermed er ytterligere fem prosent av raffinerikapasiteten stengt ned, i tillegg til bortfallet på fem prosent etter Katrina-orkanen.

Bortfallet av raffinerikapasitet er rundt 2 mill. fat pr dag, og er dermed større enn produksjonsbortfallet i Mexicogulfen på 1,5 mill fat pr dag.

I tillegg er det brutt ut streik ved ett av Totals store raffinerier i Frankrike, som har en kapasitet på 328.000 fat pr dag.

Franske havnearbeidere har også innført blokkade av Lavera-Fos havnen nær Marseilles, som håndterer forsyninger til raffinerier tilsvarende 570.000 fat pr dag. Blokkaden skal imidlertid ikke ha gitt noen effekt ennå.

Råoljeprisen i USA er nå 64.80 dollar pr fat, et fall på ca 1 dollar i løpet av det siste døgnet.

Bensinprisene steg til 2,1849 dollar per gallon, med en sluttnotering som var den høyeste siden begynnelsen av september.

Forrige artikkelDrømmen om å temme en orkan
Neste artikkelLedigheten kryper nedover

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR