Rapp Bomek og Statoil inngikk i fjor en rammeavtale for levering av eksterne og interne branndører til feltutbyggingen Johan Sverdrup. Produksjonen av branndører til hele prosjektet vil løpe gjennom 2016 og til dels inn i 2017. Dette melder Rapp Bomek i dag.

Rammeavtalen for feltutbyggingen Johan Sverdrup, samt opsjonene i kontrakten på Johan Sverdrup fase 2, Johan Castberg, Snorre 2040 og Peregrino er blant de største kontraktene i Rapp Bomeks historie. Nå har produksjonen startet og vil sikre god beskjeftigelse i fabrikken i mange måneder fremover.

CEO Terje Bøe i Rapp Bomek(foteo: Arkiv)
CEO Terje Bøe i Rapp Bomek(foteo: Arkiv)

«Kontrakten med Statoil var viktig for Rapp Bomek og befestet vår posisjon som markedsleder i det globale olje- og gassmarkedet for branndører. I et marked som over lengre tid nå har opplevd redusert investeringstakt er kontrakten også viktig for sysselsettingen i Rapp Bomek. Vi er svært stolte over å ha fått dette oppdraget fra Statoil og skal sikre at prosjektet leveres med sedvanlig høy Rapp Bomek kvalitet til riktig tid.» sier CEO Terje Bøe.

Et nytt eventyr på norsk sokkel

Johan Sverdrup befinner seg bare 155 kilometer vest for Stavanger og er blant de fem største oljefeltene på norsk sokkel. Med forventede ressurser på 1,7 – 3,0 milliarder fat olje vil feltet være et av de viktigste industriprosjektene i Norge de neste 50 årene. Når produksjonen er på topp vil den utgjøre 25% av all norsk olje- og gassproduksjon.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Fornøyde ansatte etter oppstart av Johan Sverdrup kontrakten(foto: Rapp Bomek).
Fornøyde ansatte etter oppstart av Johan Sverdrup kontrakten. Fra venstre: Egil Bertheussen, Gunnar Øwre, Olav Aanesen, Christopher Solli. (foto: Rapp Bomek).

 

Forrige artikkelSSB: Menn hardest rammet av økt ledighet
Neste artikkel50 millioner til leverandører innen olje- og maritime sektor.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR