Fredag legger Petroleumstilsynet frem rapporten etter ulykken der en kjempebølge traff «COSL Innovator» rett før årsskiftet. Det melder NTB.

– Hensikten er å gi en helhetlig presentasjon av funnene i granskingen, og å gjennomgå viktige lærepunkter for næringen, ifølge Petroleumstilsyent (Ptil).

Aker Solutions-ansatte Rune Morten Narvåg mistet livet da en brottsjø traff «COSL Innovator» på Troll-feltet 30. desember i fjor. Han oppholdt seg på lugaren sin, og ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten døde han momentant.

Les også: COSL Innovator-ulykken – en død og to skadet

Bølgen, som blant annet knuste til sammen 17 vinduer, var trolig 30 meter høy. Innretningen var på dette tidspunktet frakoblet brønnen på grunn av dårlig vær.

Første dødsulykke siden 2009

Dagen etter ulykken besluttet Ptil å granske den alvorlige hendelsen på Troll-feltet, som er den første dødsulykken i petroleumsvirksomheten siden 2009.

Ifølge Ptil var målet med granskingen blant annet å klarlegge hendelsesforløpet, vurdere faktiske og potensielle konsekvenser og å identifisere utløsende og bakenforliggende årsaker.

Les også: Ptil gransker «COSL Innovator»-ulykken

Kontrakten terminert

«COSL Innovator» er en halvt nedsenkbar boreinnretning bygd hos Yantai Raffles Shipyard i Kina.

Innretningen fikk samsvarsuttalelse (SUT) fra Ptil i 2012, og har vært på kontrakt med Statoil på Troll-feltet siden dette og frem til begynnelsen av mars i år, da Statoil terminerte kontrakten med riggen.

Som en konsekvens av dette vil om lag 230 ansatte i COSL Drilling Europe miste jobben, ifølge COSL. Også oljeserviceselskapet ESS må kutte staben etter at Statoil terminerte kontrakten med «COSL Innovator» og midlertidig suspenderte «COSL Promoter».

Les også: ESS sier opp og permitterer ansatte

Forrige artikkelRøkke involverte seg i Unaoil-saken
Neste artikkelFinansdirektøren i Kværner går av

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR