Statoil rapporterer et justert driftsresultat på 3,0 milliarder USD og et justert driftsresultat etter skatt på 1,3 milliarder USD i andre kvartal 2017.

– Våre solide finansielle resultater og sterke kontantstrøm er et resultat av god drift med høy produksjonsregularitet og fortsatte kostnadsforbedringer. Med oljepriser på rundt 50 dollar per fat leverer vi 4 milliarder dollar i fri kontantstrøm, og vi har redusert gjeldsgraden med 8,1 prosentpoeng siden begynnelsen av året. Vi forventer å levere en produksjonsvekst på om lag 5 % i år, samtidig som vi realisere ytterligere én milliard dollar i effektiviseringer, sier konsernsjef i Statoil ASA, Eldar Sætre, ifølge en pressemelding.

Justert driftsresultat var 3,023 milliarder USD i andre kvartal, en økning fra 0,913 milliarder USD i samme periode i 2016. Høyere priser for både olje og gass, solid drift med høy produksjon, reversering av avsetninger i Angola med 0,754 milliarder USD og fortsatt fremdrift i forbedringsarbeidet bidro til oppgangen.

– Sammen med leverandørindustrien fortsetter vi med sterk progresjon i våre prosjekter. Gina Krog har startet produksjon og vi har fortsatt god fremdrift på Johan Sverdrup og andre prosjekter, som Aasta Hansten, Mariner, Oseberg Vestflanken, Peregrino Fase 2, Dudgeon og Hywind. På norsk sokkel har vi fått godkjent planene for tre nye prosjekter, og levert inn ytterligere en utbyggingsplan, sier Sætre.

– Hittil i år har vi boret 14 letebrønner og gjort ni funn. Flere av disse kan raskt settes i lønnsom produksjon. Leteprogrammet vårt i Barentshavet ble innledet med Kayak-funnet, og gir oss mulighet til å teste flere nye prospekter. Vi forventer å bore rundt 30 letebrønner i 2017. Med streng prioritering og effektive boreoperasjoner, reduserer vi prognosene for letekostnader til rundt 1,3 milliarder dollar for året, sier Sætre.

Statoil leverte en egenproduksjon på 1,996 millioner foe per dag i andre kvartal, en økning fra 1,959 millioner foe per dag i samme periode i 2016. Økningen skyldtes hovedsakelig god drift, økt gassavtak og opptrapping av produksjonen på nye felt.

Forrige artikkelStatoil stenger kranene på Tune-feltet i 2019
Neste artikkelSkjuler dette regnestykket en ny norsk milliardsprekk?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR