Når Østensjø rederi flagger om tre av sine skip og erstatter deler av mannskapet med utenlandske sjøfolk, må inntil 40 ansatte gå, melder NTB.

Endringene kommer når Haugesundrederiet flytter tre skip fra det norske NOR-registeret til norsk internasjonalt skipsregister (NIS), skriver Sysla.

Ifølge direktør Kenneth Walland satt langt inne å flagge om de tre skipene.

– Vi har holdt ut så lenge vi kunne – kanskje for lenge. Fortsatt NOR-flagg på disse skipene var ikke lenger et forsvarlig alternativ – med dette kostnadsbildet er det dessverre ikke lengre konkurransedyktig, sier Walland.

Fra 1. mars i år tillot regjeringen norske konstruksjonsskip å stå i NIS. Det betyr redusert krav til antall norske ansatte om bord, og for Østensjøs del betyr det at rundt 40 personer kan miste jobben, forklarer rederidirektøren.

– Ikke noe annet alternativ hvis de skal overleve i dagens marked

Tillitsvalgt Bjørn Petter Totland i Sjømannsforbundet synes det er beklagelig at det går mot oppsigelser, men forstår ledelsen i rederiet.

– Vi applauderer ikke at rederiet flagger til NIS, men når myndighetene legger til rette for det har de nok ikke noe annet alternativ hvis de skal overleve i dagens marked.

Ifølge direktør Walland er alle enige om at NIS er bedre enn å flagge ut av Norge, og rederiet planlegger også å flytte et Malta-registrert skip og et nybygg til NIS.

Forrige artikkelNjord til Stord
Neste artikkelNy gründerordning gir gode resultater

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR