Det norske må redusere produksjonen på Alvheim FPSO i fire uker på grunn av feil i høyspentmotoren til en av eksportgasskompressorene.

Ifølge Det norske er det en elektrisk feil i høyspentmotoren til en av eksportgasskompressorene, som gjør at produksjonen på Alvheim FPSO må reduseres i en periode på anslagsvis fire uker, mens motoren blir skiftet ut. Det skriver Det norske i en melding.

Redusert produksjon i 2015

Produksjonen optimaliseres nå innenfor kapasiteten til den andre eksportgasskompressoren. Det estimeres at Det norskes gjennomsnittlige produksjon for 2015 blir redusert fra om lag 6.000 fat oljeekvivalenter per dag til om lag 59.000 til 60.000 fat oljeekvivalenter per dag på grunn av dette.

Driftsforstyrrelsen påvirker verken reservene i de feltene som er tilknyttet Alvheim FPSO eller Det norskes forventede produksjon for 2016.

Alvheimfeltet ligger i midtre Nordsjøen ved grensen til britisk sektor. Feltet består av funnene Kneler, Boa og Kameleon. Funnene Viper og Kobra er besluttet utbygget, og skal produseres på Alvheim fra 2016. Til sammen er forventede utvinnbare reserver ca. 90 millioner fat oljeekvivalenter netto til Det norske.

Feltet er bygget ut med et produksjonsskip, Alvheim FPSO, og havbunnsbrønner. Feltene Vilje og Volund er knyttet opp til produksjonsskipet.

Alvheim-FPSO er operert av Det norske oljeselskap ASA med 65 prosent eierandel. Partnere i Alvheim er Norske ConocoPhillips AS (20 prosent) og Lundin Norway AS (15 prosent).

Les også:
Det norske følger ikke reglene for løfteutstyr på Alvheim
Nina treffer Alvheim

Forrige artikkelSevan Drilling leverer et bedre resultat enn forventet
Neste artikkelKaefer tildelt Sverdrup-kontrakt

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR