Blir Reef Subsea, X-Subsea og Technocean Subsea., Technocean Subsea har hovedkontor i Bergen og blir ledet av administrerende direktør Arne Riple. (Foto: Arkiv)

Reef Subsea ble etablert i 2010 gjennom et joint venture mellom olje- og gass private equity-selskapet Hitecvision og Rieber Shipping. Reef Subsea omorganiseres nå i tre selvstendige selskaper; Reef Subsea, X-Subsea og Technocean Subsea. Den eksisterende ledelsen i de tre nåværende forretningsområdene vil fortsette å lede de tre nye selskapene.

Reef Subsea, med hovedkvarter i Thornaby i Nordøst England, vil fortsette å spesialisere seg på legging- og nedgraving av sjøkabler under ledelse av administrerende direktør Duncan MacPherson.

X-Subsea vil erstatte forretningsområdet Reef Subsea Dredging and Excavation. Selskapet har hovedkontor i Houston med virksomhet i Storbritannia, Norge, Singapore og Midtøsten. X-Subsea vil fortsette å fokusere på presisjonsmudring og utgraving ledet av administrerende direktør Jason Miller.

Technocean Subsea, med hovedkontor i Bergen, blir ledet av administrerende direktør Arne Riple. Selskapet vil erstatte Reef Subsea Integrated Projects, og vil fokusere på subsea IMR og construction, og vil bygge videre på sin vekst i Nordsjøen og Vest-Afrika.

– Etter grundig analyse, forskning og evaluering har vi tatt beslutningen om å opprette tre selvstendige forretningsenheter med sin egen ledelse, visjon og strategi, sier leder av selskapene, Mel Fritzgerald.

– Våre etablerte virksomheter har en utmerket track record i bransjen og omstilling i tre selvstendige bedrifter vil bare være gunstig for både eksisterende og nye kunder. Vi verdsetter vår dyktige arbeidsstokk, som er utstyrt med kunnskap, ferdigheter og kompetanse til å levere førsteklasses service til våre kunder, sier han.

– Hele vårt team er en verdifull ressurs for oss , og vi vil fortsette å rekruttere folk rundt om i verden som vil gjøre oss i stand til å bygge videre på vårt globale sterke omdømme, avslutter han.

Reef Subsea er majoritetseid av Hitecvision etter utkjøp av Rieber Shippings aksjer i begynnelsen av 2014. Hitecvision er en olje- og gassfokusert private equity-investor med USD 5 milliarder, tilsvarende NOK 29,9 milliarder kroner etter dagens kurs, i egenkapital.