Regjeringen vil eksportere norsk arbeidstilsyn til land der norske selskaper har store eierinteresser.

NTB

– Regjeringen vil ta grep for å styrke vårt bidrag til et godt arbeidsmiljø og sikre arbeidstakernes rettigheter internasjonalt, sier statssekretær Jan-Erik Støstad i Arbeids- og inkluderingsdepartementet til Dagens Næringsliv.

Ytterligere to arbeidere for Telenor døde på jobb

Ideen ble mandag lansert av professor Atle Midttun. Han mener norske myndigheter bør være med på å bygge opp arbeidsmiljøekspertise i land der norske selskaper har eierinteresser. Forslaget kommer etter avsløringen av de livsfarlige arbeidsforholdene hos underleverandører av Telenor-eide Grameenphone i Bangladesh.

– Vi må diskutere nærmere hvilke land vi skal prioritere hvor det er mest fornuftig å bruke ressursene. Det er for tidlig å si om for eksempel Bangladesh er et land vi bør samarbeide med på dette området, sier Støstad.

Han mener Kina er en potensiell samarbeidspartner.

Støstad har ikke tro på noen blåkopi av norsk arbeidsmiljøpolitikk og sier at det ikke vil virke i land som Kina eller Bangladesh. Det viktige er å få til et samarbeid med andre lands arbeidstilsyn, og også Norge kan ha noe å lære av et slikt samarbeid, mener Støstad.

Forrige artikkelKrever Statfjord stengt
Neste artikkelProduksjonen i gang på Statfjord A-plattformen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR