Reitangruppen inngår samarbeid Shell og gir opp bensindriften ved YX-stasjonene. Til gjengjeld får 7-eleven drive butikk i 269 nye bensinstasjoner i Norge, Sverige og Danmark., NTB

I fjor sommer kjøpte Reitangruppen opp 770 Hydro Texaco-stasjoner i Norge og Danmark med en målsetting om å gjøre minst 200 av disse om til 7-eleven-kiosker innen tre år.

Nå overlates bensindriften til Shell og kioskdriften til Reitan-eide 7-eleven ved 91 YX-stasjoner i Norge, 66 YX-stasjoner i Danmark og 112 Shell-stasjoner i Sverige. Avtalen innebærer at YX-stasjonene som omfattes av samarbeidet, vil bli omgjort til Shell-stasjoner.

– Dette er en stor dag for oss. Vi får nå muligheten til å nå ut til enda flere forbrukere i de skandinaviske landene. Vår målsetting er å bli den største og beste servicehandelaktøren i Europa, sier administrerende direktør i Reitan Servicehandel Magnus Reitan.

– Dette samarbeidet gir oss også enda bedre mulighet til å fokusere på det vi er best på, nemlig butikkdrift, sier han.

Birger Baisgaard, ansvarlig for Shells bensinstasjoner i Skandinavia, sier samarbeidet vil gi kvalitetsdrivstoff til konkurransedyktige priser og moderne butikker.

– I Norden vil dette bety at Shell får et større nettverk av stasjoner med et bensinmerke som har høy tillit, sier han.

Avtalen er avhengig av godkjenning fra konkurransemyndighetene i Norge, Sverige og Danmark.

Forrige artikkelFlytende gasskraftverk i sikte
Neste artikkelHydro får tilslag i Mexicogolfen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR