Hydro-sjef Eivind Reiten bekrefter at StatoilHydro er i forhandlinger med russiske Gazprom om en kontrakt på Shtokman-feltet.

NTB

Foto: Ola Sæther

– Hydro og Statoil i fellesskap har i dag en dialog med Gazprom. Det er ingen konklusjoner knyttet til dette, men dialogen har jo som utgangspunkt at vi er interessert i å få en posisjon sammen med Total i denne utbyggingen, sier Reiten til NRK.

10 prosent?
Ifølge den russiske næringslivsavisen Vedomosti ligger Statoil an til å få en andel på 10 prosent i utbyggingen av første fase av gassfeltet Shtokman, meldte nyhetsbyrået Reuters torsdag.

Reiten vil ikke kommentere hvor stor andel av gassfeltet samtalene dreier seg om.
– Det foregår en dialog som har et konkret innhold, men jeg vil ikke kommentere noe mer rundt innholdet, sier Reiten.

Vedomosti har ingen navngitte kilder til sine opplysninger. Statoil ønsket torsdag ikke å kommentere saken.

Verdens største
– Vi har ingen avtale, men er i dialog med Gazprom, sier selskapets informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad til NA24.

Det har lenge versert spekulasjoner om hvem det russiske statsoljeselskapet ville invitere med i utviklingen av Shtokman-feltet. Både Statoil og Hydro har vært inkludert i disse spekulasjonene. I sommer fikk franske Total en eierandel på 25 prosent av første fase i utbyggingen. Gazprom selv vil beholde kontrollen med minst 51 prosent.

Shtokmanfeltet i Barentshavet er verdens største gassfelt. De første leveransene til Europa og USA er ventet vil skje rundt 2015.

Forrige artikkelNy storkontrakt til Karmøy-verft
Neste artikkelStatoil igjen best på bærekraft

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR