Norges olje- og gassressurser gir rekordhøye inntekter til staten. Etter finansposter er resultatet for Petoros første ni måneder 97,8 milliarder kroner. Det er 16,1 milliarder mer enn i fjor.

Driftsresultatet i tredje kvartal 2006 var 30 milliarder kroner mot 28,3 milliarder for samme periode året før.

– De sterke finansielle resultatene kommer som følge av høyere priser på olje og gass samt økt gassproduksjon, ifølge administrerende direktør i Petoro, Kjell Pedersen.

Hittil i år er driftsinntektene på 130,8 milliarder kroner, mot 107,2 milliarder i 2005. Inntekter fra olje og NGL utgjorde 62 prosent av de totale driftsinntektene, mot 66 prosent for de første ni månedene i 2005. Gassinntektene utgjorde 33 prosent, mot 27 prosent for samme periode i fjor. Øvrige inntekter kommer fra andeler i rørledninger og landanlegg, med Gassled som største bidragsyter.

I en pressemelding påpeker Pedersen at redusert oljeproduksjon og utsikter til stigende kostnader gjør at selskapet er opptatt av å holde enhetskostnadene nede.

– Vi må evne å ta ut gevinsten fra de høye prisene og samtidig sikre langsiktige inntekter gjennom økt levetid for feltene, sier han.

Forrige artikkelGass til kontinentet – via Sverige
Neste artikkelFærøysk skip trygt i havn

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR