Statoil har tatt inn 129 lærlinger i år. Det er ny rekord, melder selskapet. Omlag hver tredje lærling er kvinne.

Inntaket i fjor var til sammenligning 128, melder Statoils nyhetstjeneste.

Det er årlig i overkant av 1000 søkere på lærlingestillingene, som lyses ut i norske aviser og på Statoils nettsted. Mesteparten av årets lærlinger begynte 1. september. Læretiden er to år for de fleste fag. Kvinneandelen er 32 prosent.

257 lærlinger fra alle fylker
– Vi har god geografisk spredning av lærlingene og hvert eneste fylke i landet er representert. Per dags dato har vi 257 lærlinger, sier Erna Jensen, ansvarlig for rekrutteringen av selskapets lærlinger.

Mongstad
Flest lærlinger er det på Mongstad-raffineriet i Hordaland som har 71. Det er tatt inn 37 nye lærlinger i tillegg til 34 som ble tatt inn i fjor.

Kårstø
Til gassanlegget på Kårstø i Rogaland er det tatt inn 20 lærlinger, i tillegg til 24 som ble begynte i 2004.

Kollsnes
På Troll-gassanlegg på Kollsnes i Hordaland er det 20 totalt, 10 nye i år, og 10 i fjor. Industrianlegget på Tjeldbergodden i Møre og Romsdal tar inn seks lærlinger hvert år.

Statfjord C
På norsk sokkel er det i år Statfjord C-plattformen i Nordsjøen som tar inn flest, med åtte lærlinger.

11 lærefag
– Vi har for tiden 11 lærefag og i hovedsak er det driftsfagene automatiker, industrimekaniker, elektriker, kjemiprosess og kranførerfaget vi rekrutterer til. Kranfaget har vært et forsøksfag i noen år, men med den gode erfaringen fagopplæringen her har gitt, er det nå et offentlig godkjent fag. I år har vi 100 prosent økning på rekrutteringen til dette faget i Statoil, sier Jensen.

Til neste år blir også vekterfaget godkjent som nytt fag.

– Vi er inne i en periode med oppgangstider og behov for nyrekruttering. Et stort antall av lærlingene har derfor muligheter for videre engasjement i selskapet etter endt læretid, sier Jensen.

Forrige artikkelStatoilsjefen fremmer flere krav til de rødgrønne
Neste artikkelSchroder – Merkel: Pause til onsdag

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR