I dag starter resultatsesongen for energiselskapene og forvetningene er store. Ifølge Thomson Financial ventes energisektoren på S&P 500-indeksen å øke resultatene med 69 prosent i gjennomsnitt . Nå kommer oljeselskapene til å starte storstilt tilbakekjøp av egne aksjer, spår analytiker.

Til tross for at orkanene Katrina og Rita veltet rigger og oversvømmet raffinerier langs den amerianske gulfkysten ventes oljeselskapene å legge frem rekordresultater i tredje kvartal. Årsaken er den høye oljeprisen spesielt etter den første orkanen skriver d.n.

Kilde: Logo

De fem største, børsnoterte oljeselskapene Exxon Mobil, BP, Royal Dutch Shell, Chevron og ConocoPhillips ventes å tjene ni millarder mer i dette kvartalet.

Storstilt tilbakekjøp
Aksjeekspert David Dropsy i Thomson Financial tror oljeselskapene nå vil gjøre det de alltid gjør når fortjenesten er høy og aksjekursen er relativt sett lav – selskapene vil starte store programmer for tilbakekjøp av egne aksjer.

Exxon Mobils inntekter vokste 40 prosent i første kvartal, 40 prosent i andre kvartal og 45 prosent i tredje kvartal, men kursen i Exxon Mobil har ikke gått i det hele tatt i år melder d.n.

Forrige artikkelHydro eksponert for orkanskadene i Mexicogulfen
Neste artikkelFortsatt nedgang i ledigheten

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR