Eksperter og politikere er enige: En rørledning som kobler framtidige gassfelt i Barentshavet mot rørledningsnettet i sør blir realisert om ressursene er store nok, ikke av politiske vedtak.

TIL ETTERTANKE: Utenriksminister Jonas Gahr Støre bedrev
høytenkning og fikk fart i debatten om rør til Barentshavet.
(Foto: Alf Inge Molde)

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) fikk umiddelbar oppmerksomhet da han under LO-konferansen i Bodø i august tenkte høyt rundt mulighetene for å koble potensielle gassfelt Barentshavet mot ledningsnettet i sør for eksport til kontinentet. Under Petronord-konferansen i Harstad i september utdypet han dette videre:

– Hvis Barents skal bli en ny europeisk gassprovins , må vi diskutere hvordan vi skal ta ressursene til markedet. Europa har alltid vært del av Norsk energiutvikling . Derfor er det viktig med diskusjon og høytenkning rundt dette. Vi vil trenge rør til Barents for å forsyne Europa i fremtiden. En forlengelse av rørnettet vil forsterke det norske fotavtrykket i Europa, og underbygge vår status som stabil leverandør, blant annet i Tyskland og Storbritannia, sa han.

Dette siste er viktigere enn mange tror. Flere markedsaktører, inkludert konserndirektør i VNG , Michael Ludwig og Executive Vice-President i GDF Suez, Jean-Marie Dauger , har advart mot å tro det europeiske gassmarkedet er umettelig på norsk gass, så det kan være i Norges interesse å sementere seg som en stabil leverandør.

——-

For å lese mer om problemstillingen rundt norsk gass i Barents, og lese resten av artikkelen, se siste utgave av vårt bransjemagasin PetroNews .

Klikk her for å gå rett til artikkelen.

Klikk her får å lese bladet fra A til å (anbefales)

Dersom du ønsker en fysisk kopi av bladet, ikke nøl med å kontakte oss .

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR