Ombestemmelser og utsettelser har vært stikkord for Frøy-lisensen, og nå kan det se ut som om tålmodigheten nærmer seg slutten. Det norske-sjefen forteller at eierskapet nå kan revurderes.

Ny utbygging på Frøy gir Erik Haugane, administrerende direktør i Det norske, hodebry.
(Arkivfoto: INGER JOHANNE STENBERG)

– Frøy har opplevd så mange tilbakeslag med Premier som partner at vi sannsynligvis må gjøre noe med eierstrukturen i lisensen, forteller Det norske-sjefen, Erik Haugane, til Petro.no.

– Betyr det at Premier må selge andeler?

– Det kan bety at vi selger noe eller at Premier selger noe, sier Haugane.

Frøy ligger i lisens 364 i Nordsjøen, og det er det norske og Premier Oil som sitter på 50 prosent av eierandelen. Nettopp denne fordelingen har gjort arbeidet med utbyggingen vanskelig. Først ble det fremlagt forslag om vann- og gassinjeksjon, dette var ikke Premier interessert i. Etter en stund ble det derimot økt interesse for det, og selskapet ville dermed tilbake til opprinnelig plan.

På plass i våres
Det skulle egentlig vært levert en Plan for utvikling og drift i våres, men dette har blitt utsatt. Premier melder på sine nettsider at de ser for seg å komme til enighet i februar neste år, og at det deretter vil komme en PUD. Det norske er derimot ikke like sikker. Haugane forteller til Petro.no at det skal være noe møteaktivitet i begynnelsen av desember hvor det vil bli tatt noen avgjørelser om arbeidet.

Leder for forretningsutvikling i Nordsjøen for Premier Oil, Christopher Craft, forteller at de ikke ønsker å kommentere noen prosjekter de har sammen med andre.

Hvis det kommer en PUD fra lisensen i juni neste år som tidligere sagt vil dette være tredje gang Frøy-partnerne prøver seg på en plan.

Les mer om Frøy og utbyggingsplanene i den nyeste utgaven av PetroNews HER.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR