Brønnteknologiselskapet Ridge på Forus er kåret til årets Gaselle i Rogaland.

Dagens Næringsliv har siden 2003 kåret og presentert de raskest voksende og flinkeste norske bedriftene, Gasellene, i samarbeid med Bisnode.

De to Ridge-gründerne Lasse Hermansson (51) og Jan Tore Hatland (34) jobbet sammen på et bore-prosjekt i Statoil da de for fire år siden fant ut at de kunne gjøre ting bedre og annerledes ved å starte for seg selv. Nå har det lille selskapet på Forus blitt kåret til årets gasellevinner i Rogaland.

Store konkurrenter

– Vi er et lite selskap og våre konkurrenter er ofte ti ganger så store som oss, sier Hermansson. Det betyr at vi må være bevisste på hva vi er ekstra gode på – vår annerledeshet. Derfor jobber vi mye med selskapene som ser på nye muligheter på nye felt, slik som VNG, Wintershall, Centrica, Det norske, Lundin og DEA Norge, sier Hermansson.

Stor pågang

– Vi har merket stor pågang fra oppsagte ingeniører i andre selskap. Men vi har vært restriktive. Vi er ute etter petroleumsingeniører med sivilingeniør utdanning. Som selskap ville vi ha merket nedgangen sterkere hvis vi ikke hadde fokusert så sterkt på kvalitet, sier Lasse Hermansson.

Hva er best for brønnen?

– Vinnerformelen vår kommer fra en strategisk forenkling av oppgaven, forteller Hermansson.

– Det blir gjerne mange ord i dagens olje- og gassbransje. Vi har tenkt som så: Ville det ikke vært mye enklere om vi kom med bare én utfordring? Derfor stiller vi alltid bare ett enkelt spørsmål: Hva er best for brønnen?, sier han.

Reinvesterer

Ridge har tjent penger fra dag en.

– Vi tar ikke ut utbytte, men reinvesterer det heller i programvare, idéer og videreutvikling av selskapet, sier Hermansson.

– I fjor hadde vi 70 millioner kroner i omsetning, og ender på cirka 80 millioner kroner i 2015. Vi klarer nok ikke samme veksttakt på kort sikt, men vi er ganske fornøyd med 2015 når vi ser på bransjen totalt, sier han.

Nye ideer

Den påtroppende daglige lederen, Jarle Veshovde, sier tanken er at Ridge skal få litt flere bein å stå på.

– Framover har vi en del ideer når det gjelder teknologi som vi vil jobbe med. Det har vi rett og slett ikke hatt tid til før nå,  sier Veshovde som kommer fra brønnintervensjonsselskapet DeepWell.

–I selskapet er det folk med lang erfaring som har mange gode ideer det ikke er blitt gjort så mye med. Planen er at jeg skal ta litt tak i det da jeg har jobbet med å få finansiert opp og utvikle nye produkter og teknologier i en del andre selskaper.

–I tillegg er det å bygge videre på konseptet til Ridge og gradvis utvide volum og portefølje der vi henter inn godt erfarne folk med samme kunnskapsbase som de har i dag. Men vi må ikke vokse for fort. Det er viktig å sikre kvalitet i alle ledd, sier Veshovde.

I dag jobber Ridge for oljeselskaper i Norge, Danmark, Storbritannia og Singapore.

Forrige artikkelMulticonsult med ny avdelingsdirektør
Neste artikkelFortsatt riggnedgang

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR