Stavanger-selskapet Ridge kjøper konkurrenten Ocean Maxwell og overtar med det selskapets stab som består av fast ansatte, prosjektansatte og konsulenter, totalt 25 i tallet. 

– Kjøpet av Ocean Maxwell styrker oss innen boring og reservoar og gir oss også nye forretningsområder i form av produksjon og subsea. Etter kjøpet vil vi ha en stab på 80 ingeniører, hvorav rundt 20 er faste. Det gjør oss til ett av de ledende selskapene innen vår bransje, sier daglig leder Jarle Veshovde i Ridge til petro.no. 

Nye kunder og kontrakter
Med kjøpet får Ridge også flere nye kunder og kontrakter. 

Ocean Maxwell har sitt hovedkontor i Bergen. Dette skal nå samlokaliseres med Ridge sitt kontor i samme by. Ocean Maxwells kontorer i UK og Singapore er også med i avtalen.  

Prislappen holdes hemmelig, men oppgjøret skjer i form av kontanter og aksjer i Ridge AS. 

– Eierne har aldri tatt utbytte, men heller valgt å beholde pengene i selskapet. Det gjør at vi har unngått nedbemanninger, har klart å holde stø kurs gjennom de tøffe årene og er nå i stand til å utnytte denne muligheten, sier Veshovde. 

Studier og prosjekter i tillegg til konsulenter
Konsulentvirksomheten står sentralt i begge selskapene, men Ridge har i tillegg mange fast ansatte på kontoret i Stavanger og Bergen, som gjør at selskapet har hatt flere bein å stå på. 

– Faste ansatte med høy kompetanse og lang erfaring gjør at vi kan påta oss studier og prosjekter i større grad enn rene konsulentselskap. Det har vært svært viktig for oss de siste årene. 2016 var vårt dårligste år, men vi opprettholdt aktivitetsnivået. 2017 ble mye bedre, og vi leverte selskapets høyeste omsetning noensinne, rundt 85 millioner kroner, og et driftsresultat på rundt 3 millioner, sier Veshovde. 

 – Hvordan vurderer dere markedet de kommende årene?
– Allerede i 2017, så vi en stor økning i prosjekter knyttet til felt-utbygginger, der vi har vår kjernekompetanse. Med det vi ser i dag, tror vi på en ny topp for industrien i 2019 eller 2020. Og at denne toppen vil vedvare til 2022. De fire-fem neste årene ser dermed veldig bra ut. 

– Har dere plottet inn planer om videre vekst?
– Vi ser alltid etter muligheter for å vokse og er alltid på jakt etter folk med rett bakgrunn, personlighet og kompetanse. Men vi vil ikke vokse bare for å vokse. Det er også viktig for Ridge å knytte til oss yngre medarbeidere, og derfor har vi ansatte flere nyutdannede i løpet av det siste året.

Forrige artikkelDette var uhellene på sokkelen i uke 52
Neste artikkel– Problemene var kjent over lengre tid, men ble ikke utbedret

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR