Det pågår nå en rekke anbudsrunder for riggkontrakter på norsk sokkel. 2018 og 2019 kan dermed bli en ny opptur for vinnerene.

Den aller største borekampanjen som det nå jaktes rigg til er på Snorre Expansion. I utgangpunktet skal Statoil ha en semi-rigg til å bore 22 brønner fra 3. kvartal 2019, med en varighet på tre til fire år. Det ligger også opsjoner for enda mer jobb her.

PUD for prosjektet ventes levert inn mot slutten av 2017 og en riggkontrakt er sannsynlig å bli meldt ut i samme tidsrom.

I tillegg skal Statoil inngå to rammeavtaler på norsk sokkel.

– Vi undersøker tilgjengeligheten for rigger som dekker våre behov i Barentshavet, både på dypt og grunt vann, bekreftet Statoil til petro.no tidligere i år. Oppstartsperioden for rammeavtalene være i periodene 1. oktober 2018 – 1.mars 2019 og 1. april 2018- 1. mars 2019.

Statoil er langt fra den eneste operatøren som er i markedet nå.

Både DEA Norge, Shell, VNG Norge og Wintershall har tendere ute.

Førstnevnte fikk utbyggingsplanen for Dvalin godkjent i mars og det trengs en semi-rigg til boring av de fire brønnene som er planlagt. Men også her skal det ligge opsjoner på ytterligere riggbehov. Produksjonsstart på feltet er anslått til 2020 og da må en rigg inn i 2019.

Etter det petro.no kjenner til skal Shell være i markedet for en rigg til å bore minst en brønn i Knarr-området neste sommer. Det snakkes også en mulig riggjobb ved Ormen Lange, men dette virker noe mer uklart.

VNG Norge skal ha rigg til Fenja-utbyggingen.

Den anbefalte utbyggingsløsningen for tidligere Pil & Bue vil medføre boring av tre brønner i 2020, tre i 2022 og to mulige brønner i 2024. Den totale varigheten anslås til 18 måneder. Det trenger ikke være samme riggen som får alle disse brønnene.

Det skal bores med en semi-rigg.

Wintershall startet jakten på rigg til Skarfjell i mars og arbeidet pågår fortsatt. De skal trolig bore fire produksjonsbrønner og tre vanninjeksjonsbrønner 3.kvartal 2019. I tillegg kan det, etter det petro.no, kjenner til komme en eller flere letebrønner.

Dermed ligger det trolig en god milliardkontrakt og venter her.

I tillegg til disse anbudene, er det flere store prosjekter på gang hvor riggkontrakter kommer i spill. Av disse kan nevnes Johan Sverdrup fase II, Johan Castberg, Yme og OMVs boring ved Wisting i Barentshavet.


Mer om disse og andre utbyggingsprosjekter på norsk sokkel på Operatørkonferansen i Stavanger 15. og 16. november.

Se program og deltakerliste og meld deg på i dag!

Forrige artikkelPtil etter tilsyn på Goliat: – Alvorlige brudd på regelverket
Neste artikkelUro i Saudi-Arabia setter fart på oljeprisen – nå 64 dollar fatet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR