Etter en travel sommer trenger mange rigger påfyll i ordreboken fremover. Og nå ser det ganske lyst ut, med tanke på kommende kontrakter.

I Norge er to viktige riggkontrakter i spill nå – på britisk side er det noen flere.

Lundin Norway har ute forespørsel på en rigg til blant annet Luno II. Denne kontrakten starter trolig andre kvartal neste år og kan bli ganske omfattende. Bare på Luno II skal det bores produksjonsbrønner og her ligger en kampanje på 286 dager, anslagsvis.

Kan bli mange brønner

Investeringsbeslutning for utbyggingen er varslet innen utgangen av året og riggkontrakten sees ofte i sammenheng med denne med tanke på tildelingstidspunkt. Med vanndybde på 100 meter vil mange kunne gå for en jack up.

Potensielle kandidater er svært mange. Etter det Petro.no kjenner til skal tenderen også omfatte flere oppdrag, slik at en kontrakt kan omfatte omtrent ti brønner til. Da vil avtalen i ytterste konsekvens bli halvannet år.

Også Equinor jakter rigg nå. De ønsker å knytte til seg enda en rigg til å bore letebrønner på norsk sokkel. Dette blir en rammeavtale og som gjelder et gitt antall brønner. Etter det Petro.no forstår vil antallet være 6 eller 12. Også denne jobben skal starte på vårparten neste år.

Andre gode muligheter

I rekken bak disse pågående anbudene kommer også flere andre kontrakter riggselskapene venter på. Her kan nevnes Brasse og Johan Sverdrup II. Sistenevnte den største, med opptil 20 brønner.

På britisk side er det nå 7 anbud ute og den suverent største er på Rosebank. Chevron trenger en semi til å bore minst 17 brønner fra Q2 neste år. Veien fra norsk side er kort, så dette kan godt være en helt reel mulighet for «norske rigger».

5 av de 7 kontraktene har oppstart i april/mai neste her, så her blir det fort et realt riggrush.


Annonse

Klassing, reaktivering, inspeksjon og mer
Petrolive Riggvedlikehold
Bergen, 3. oktober
Se program og meld deg på!

Forrige artikkelNy Sverdrup-kontrakt til Aibel
Neste artikkelIngenting å hente i Scarecrow

3 KOMMENTARER

    • Stemmer. Jeg hadde rigginntak på den for BP. Mens den lå i Flekkfjord.
      Hadde også inntak for COSL Prospector for Nexen mens den var på CCB. Det ble dessverre litt mye problemer til at Nexen tok den på kontrakt i denne omgang.
      Hils Glenn.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR