Norske Rocksource er godt fornøyd med sine tildelinger i 20. lisensrunde, som inneholder flere prospekter med høy funnsannsynlighet. Selskapet ble tildelt tre lisenser.

GODT FORNøYD: Rocksource og
administrerende direktør Trygve Pedersen
er godt fornøyde med resultatet av 20.
konsesjonsrunde.

Rocksources forretningsmodell er tett knyttet til selskapets egen elektromagnetiske teknologi for identifisering av prospekter, og selskapet har identifisert flere prospekter i lisensene de har blitt tildelt i denne konsesjonsrunden.

– Disse tildelingene representerer det vellykkede resultatet av et unikt leteprogram som ble påbegynt tidlig i 2007, og som var utarbeidet for å effektivt kartlegge åpne områder på norsk kontinentalsokkel. De tildelte lisensene inneholder de høyest rangerte prospektene fra dette leteprogrammet. Prosjektet har vært en suksess og har gitt Rocksource muligheten til å påta seg fokuserte leteforpliktelser i områder hvor risikoen allerede er redusert gjennom omfattende undergrunnsundersøkelser og som i tillegg var bekreftet med Rocksources proprietære CSEM verktøysett. Vi mener at hver tildeling representerer et prospekt med lav risiko og stor verdi som kan bores innen kort tid. Vi ser frem til å samarbeide med våre nye partnere og å dele vår innsikt og raskt utvikle disse meget spennende, nye lisensene i vår portefølje, sier operasjonsdirektør i Rocksource, Gregor Maxwell, i en børsmelding.

De tre lisensene selskapet har blitt tildelt er PL528, PL530 og PL535. Førstnevnte ligger i Norskehavet i Vøringbassenget, ikke langt fra StatoilHydros funn Luva, Haklang og Snefrid, som nå vurderes utbygd. Rocksource har blitt tildelt denne lisensen sammen med Petro-Canada og Centrica. Kanadierne har 40 prosent i lisensen og er operatør, mens Rocksource og Centrica har 30 prosents andel hver.

I PL530 har Rocksource testet to prospekter som har gitt håpefulle resultater. Lisensen ligger i Barentshavet, og har funnene Goliat og Tornerose vest for seg, mens Nucula ligger syd-øst for PL530. Selskaet deler lisensen med GdF Suez, Discover Petroleum og North Energy. GdF Suez er operatør og har en andel på 40 prosent mens de tre andre selskapene har fått andeler på 20 prosent hver.

Den siste lisensen Rocksource har blitt tildelt, PL535, ligger også i Barentshavet, rett vest for Ververis-funnet og nord-øst for Arenaria. Total er operatør med 40 prosents andel, mens Aker Exploration, North Energy og Rocksource har 20 prosents andel i lisensen hver.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR