Norske Rocksource har blitt nominert til årets Oljeselskap av det prestisjefylte økonomimagasinet World Finance. Teknologi, innovasjon, integritet og finansstyring ligger til grunn.,

HAPPY CAMPER: Trygve Pedersen og Rocksource
er en av World Financials favoritter til årets Oljeselskap.
– Gledelig å nå ut til et større publiku,. sier Pedersen til
Oilinfo (foto: MAGNUS BIRKENES)

Rocksource har siden oppstarten for rundt fire år siden opplevd en formidabel vekst. Med sin patenterte analysemetode for EM-data i bunn, har selskapet satt seg som mål å gjøre reserveberegninger sikrere, mer tilgjenglige på grunt vann og billigere. En rekke priser og lovord verden over har forsterket markedets tro på selskapet, og nå har det tradisjonsrike, tunge økonomimagasinet World Finance nominert nordmennene til tittelen årets Oljeselskap.

Imponerende
Begrunnelsen for nominasjonen er selskapets merittliste, planer, erfaringer og forutsetninger. Magasinet nevner blant annet Rocksources suksess i Texas, hvor selskapets overtagelse av et nesten dødt onshorefelt ble omgjort til et felt med rundt 2.000 fat i daglig produksjon innen et år. Produksjonen på feltet er nå 40 ganger høyere enn når Rocksource kjøpte det.

Rocksource uttalte til Oilinfo i 2006 at målet var å tjene raske penger i Texas, for så å overføre disse midlene til Nordsjø-satsing. Det har de holdt.

Den nevnte EM-analysen veier også tungt, det samme gjør selskapets lovende prospekter på britisk og norsk sokkel, samt selskapets lovende samarbeid med flere store oljeselskaper som etter hvert vil ta i bruk EM-analysen.

Gledelig
Det begynte med ti nominerte. Nå er det fire igjen, og vinneren blir kåret i månedsskiftet mars/april.
– Det er selvsagt meget hyggelig at et så vel renommert tidsskriv som World Financial tar oss med i nominasjonsprosessen, og det er utelukkende positivt å bli lagt merke til blant noen andre enn bare den vanlige norske pressen. Vi når jo ut til et bredere internasjonalt publikum med dette, sier konsernsjef i Rocksource, Trygve Pedersen, til Oilinfo.

Han er usikker på om omtalen kommer til å påvirke selskapets børsverdi, men legger til at omtalen ikke kan skade. Selskapet er allerede høyt anbefalt av meglerhus som DnbNOR Markets og Glitnir.

De tre andre gjenværende, nominerte kandidatene er Galp Energia, Petro AS og Manas Petroleum. Lukoil, Rosneft, Total, RWE, MOL og Qatar Petroleum falt av lasset.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR