John Fredriksens SeaDrill får ikke innsyn i Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker Drilling. Dermed ser det dårlig ut for Fredriksens bebudede oppkjøp.

NTB

I en børsmelding 7. januar gjentok SeaDrill sitt mulige bud på Aker Drilling på 40,50 kroner per aksje. Betingelsen for kjøpet var imidlertid at Fredriksens riggselskap får fullt innsyn i Aker Drillings økonomiske situasjon, avtaler som er inngått og i det hele tatt all informasjon selskapet måtte ønske. I en pressemelding skrev SeaDrill at dersom styret fortsatt nekter slikt innsyn, vil budet ikke bli gjennomført.

Etter at Aker Drillings styre nå har avvist forespørselen, spøker det for handelen.
– Et enstemmig styre har konkludert i sin vurdering at det ikke er i selskapets eller aksjonærenes beste interesse å la en konkurrent, basert på et indikert og betinget mulig frivillig tilbud, få tilgang til slik fortrolig og konkurransesensitiv informasjon. Forespørselen avvises derfor, skriver Aker Drilling-styret i en pressemelding.

Kjell Inge Røkkes selskap Aker Capital eide før jul rundt 45 prosent av Aker Drilling, mens SeaDrill eier rundt 25 prosent.

Forrige artikkelCIA ville verve Olof Palme
Neste artikkelAvklaring om klimaforlik onsdag

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR