Kleven Verft i Ulsteinvik bestiller mer utstyr fra Rolls-Royce Maritime i Brattvåg.

Rolls-Royce annonserte i desember i fjor en omfattende ordre på dekksmaskineri til seks skip, og nå er opsjonen innfridd, til stor glede for Rolls-Royce-ansatte.

Ny generasjons ARF

Kontrakten gjelder nye ARF A-rammer (anchor recovery frame, red.anm.) for ankerhåndtering til seks ankerhåndteringsfartøy som skal bygges for danske Maersk Supply Service.

Dette er den første kontrakten til Rolls-Royce på selskapets nye generasjon av Anchor Recovery Frames (ARF), og er utviklet i samarbeid med Maersk med tanke på sikkerhet og effektivitet.

Den nye rammen skal redusere belastningen når et anker løftes fra sjø til dekk, eller omvendt. Når rammen ikke er i bruk vil den felles ned under en mekanisk operert luke, noe som bedrer sikkerheten for mannskapet som jobber på dekk.

Leverer i 2016

Eksisterende A-rammer har en 90 graders vinkel fra dekket, mens den nye løsningen fra Rolls-Royce utvider vinkelen til 126 grader. Rammen er neste ni meter bred og åtte meter høy, og har kapasitet til å håndtere 200 tonn.

Levering av ARF A-rammene vil skje fra februar 2016. De seks fartøyene er planlagt levert fra Kleven mellom fjerde kvartal 2016 og tredje kvartal 2017.

Forrige artikkel86 prosent av danskene leverer til Norge
Neste artikkel– Et spennende marked for norsk leverandørindustri

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR