Skal levere komplett dekksmaskineri til ankerhåndteringsfartøy., Rolls-Royce skal levere komplett dekksmaskineri og hovedmotorer til et offshore ankerhåndteringsfartøy (AHTS), designet for arktiske farvann. Fartøyet bygges av Vard for Bourbon Offshore Norway.

Kontrakten har en verdi på ca NOK 170 millioner for Rolls-Royce.

Dekksmaskineriet fra Rolls-Royce består av ankerhåndteringsvinsjer, hjelpevinsjer, ankerhåndteringskraner og utstyr for sikrere dekksoperasjoner. Fremdriftssystemet vil bestå av to hovedmotorer og tre generatorsett. Ror og styremaskin inngår også i ordren. Ankerhåndtererne er bygd for å håndtere ankerne til oljerigger og for å utføre flytting av oljerigger. De kan i tillegg fungere som forsyningsskip og dette fartøyet kan også være med på redningsoperasjoner, skriver Rolls-Royce i en melding.

– Bourbon har valgt å gå for stor kraft og stort volum på både ankerhåndteringsvinsjene og hjelpevinsjene. Dette betyr at fartøyet vil være i øverste klasse når det gjelder vinsjkapasitet samanlignet med alle ankerhåndtererer som er bygd til nå, sier Johnny Lorgen, områdesalssjef hos Rolls-Royce i Brattvåg i meldingen.

Rolls-Royce vil også levere alle mekaniske, hydrauliske og elektriske komponenter til dekksmaskineripakken som er utviklet i nært samarbeid med verft og rederi.

Fartøyet er designet av Vard Design og utviklet for ankerhåndtering i hele verden. Det er 93,6 meter langt og 24 meter bredt, og har slepekraft på omtrent 270 tonn. Fartøyet er tilrettelagt for ROV.

Fartøyet vil bli driftet av Bourbon Offshore Norway og skal leveres fra Vard Brattvåg i første kvartal av 2016. Skroget blir levert fra Vard Tulcea i Romania.

Forrige artikkelInteroil med Peru-kontrakt
Neste artikkelVerdane investerer i olje-IT

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR