Skal levere kraner til ni forsyningsskip i Brasil., Ombord i Far Solitair, et forsyningsfartøy (PSV) eid av Farstad Shipping. (Foto: Rolls-Royce)

Rolls-Royce har inngått kontrakt med Detroit Chile SA for levering av offshorekraner til ni forsyningsskip som er under bygging ved det brasilianske verftet Detroit Brasil Ltda. i Itajaì.

Leveransen omfatter totalt atten dekkskraner av den prisbelønte typen “dual draglink crane” fra Rolls-Royce. Krantypen med to stag er utviklet for sikrere og raskere håndtering av last ved kai, på dekk når fartøyet er i sjøen, og under lasting og lossing ved plattformene. Kranene er bevegelige i dekkets fulle lengde.

Fartøyene, som er designet av Guido Perla, skal inn i en åtteårig kontrakt med det statlige brasilianske oljeselskapet Petrobras. De skal opereres av Brazilian Starnav Serviços Marìtimos Ltda, et datterselskap av Detroit Chile SA.

– Vi setter stor pris på at Detroit Chile SA velger denne innovative kranløsningen, sier Runar Hjelle, salgssjef for offshore dekksmaskineri i Rolls-Royce.

– Ved å ha to kraner på hvert fartøy får de ikke bare høy effektivitet, de får også en kapasitet som gjør fartøyene uavhengige av kraner på kaier og plattformer.

Rolls-Royce dual draglink crane ble første gang installert på Far Solitaire i 2012. Deretter fulgte en PSV som er under bygging ved Keppel Singmarine Brazil SA og i tillegg fire PSV’er som også er under bygging ved Detroit Brasil Ltda. i Brazil.