ENGIE E&P Norge AS har tildelt Rosenberg WorleyParsons AS kontrakten for FEED (front end engineering and design)-studien for modifikasjoner på Gjøa-plattformen i Nordsjøen.

Partnerne i Skarfjell lisensen PL418, som opereres av Wintershall Norge AS, har valgt utbyggingsløsning for Skarfjell-feltet i Nordsjøen. Den valgte løsningen innebærer at Skarfjell vil bli koblet til Gjøa-plattformen med en undervannsinstallasjon.

– Strategisk og tidsmessig er dette et ekstremt viktig oppdrag for oss. Kontrakten utfyller ordreboka vår på en god måte. Vi får i gang 50 ingeniører umiddelbart, og disse vil jobbe med studien fram mot årsskiftet. Det gir oss også en god posisjon i forhold til EPCI-kontrakten som skal tildeles for oppdraget. Den ligger som en opsjon i studiekontrakten, sier Jan Narvestad, administrerende direktør i Rosenberg WorleyParsons, til Petro.no.

I henhold til betingelsene i kontrakten vil Rosenberg WorleyParsons AS utføre en FEED-studie for å planlegge de nødvendige modifikasjoner på Gjøa-installasjonen. Kontrakten inkluderer også en opsjon for gjennomføringsfasen av prosjektet – engineering, innkjøp, konstruksjon, installasjon og igangkjøring (EPCIC).

– Dette oppdraget bekrefter vår posisjon innen modifikasjonsmarkedet. Det har vært veldig tøff konkurranse, og alle de store har vært etter dette oppdraget. Det viser også at de grepene vi har tatt for å effektivisere driften vår har styrket konkurranseevnen, og denne tildelingen er et synlig bevis på at vi er der vi skal være, sier Narvestad.

Forrige artikkelBlir Neptune den neste storkjøperen på sokkelen?
Neste artikkelGeologigründer er tidenes første «Petro Lady of the Year»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR