Rowan er enig med Industri Energi om å ikke bruke såkalte secondmentavtaler i selskapet. – Dette er svært viktig og bidrar til bedre beskyttelse av de ansatte, sier forbundssekretær Fraser Knox. Dette melder IndustriEnergi i dag.

Forbundssekretær Fraser Knox sier avtalen gir bedre beskyttelse for de ansatte.

Det er inngått forlik i den varslede rettssaken som skulle starte 18. april om secondmentavtaler i riggselskapet Rowan Norway.

-Jeg er strålende fornøyd med at vi lykkes med å fjerne secondmentavtaler i Rowan, sier forbundssekretær Fraser Knox i Industri Energi.

-Rowan er nå enige med oss om at nye ansettelser skal skje gjennom fast ansettelse i Rowan Norway ltd. Hvis det likevel skulle være nødvendig med midlertidig bemanning skal det skje i henhold til tariffavtale og arbeidsmiljøloven. Det skal også avtales med den lokale klubben.

Norsk lov omtaler ikke secondment og folk som går på slike avtaler er angivelig ikke dekket av arbeidsmiljøloven. De risikerer å bli fjernet fra jobben på dagen.

Positivt skritt

Forbundssekretær Fraser Knox sier avtalen gir bedre beskyttelse for de ansatte.(foto: IndustriEnergi)
Forbundssekretær Fraser Knox sier avtalen gir bedre beskyttelse for de ansatte.(foto: IndustriEnergi)

Fraser Knox skryter av Rowans samarbeidsvilje med forbundet i denne saken.  – Dette er et positivt skritt. Og både bedriften og den lokale fagforeningen ønsker å bygge videre på dette samarbeidet framover, sier han.

Knox påpeker at spørsmålet om secondmentavtaler ikke er løst i alle selskaper ennå.

– I Prosafe kan det bli rettssak om dette spørsmålet. Vi håper den nye avtalen i Rowan kan bidra til at andre saker om secondment nå blir løst. Secondment-kontrakter er sosial dumping og omgåelse av norsk arbeidsmiljølov på norsk sokkel. Det vil vi aldri akseptere, sier Knox.

Strålende fornøyd

Klubbleder i Rowan, Stein Thore Haga og nestleder Kent Hettervik, er strålende fornøyd med at selskapet nå gjør slutt på secondmentavtalene.

-Dette har klubben kjempet imot siden vi ble introdusert for disse kontraktene i 2012, og kampen har endelig gitt resultater. Saken om secondment har vært prinsipielt svært viktig for Industri Energi Rowan, siden ansettelsesforhold som omgår norsk lov kunne blitt framtiden for oss alle, sier Haga og Hettervik.

-Avtalen betyr at de som i dag er ansatt på secondmentkontrakt og fortsetter å jobbe på norsk sokkel vil bli tilbudt norsk standardkontrakt og ansettelse i Rowan Norway Ltd, forklarer Haga.

Kent Hettervik understreker at det er utrolig kjekt at bedriften viste stor vilje til å finne en løsning.

-Signeringen av avtalen var det lykkeligste øyeblikket i mitt fagforeningsliv. Bedriften har vist stor vilje til samarbeid, noe som jeg tror vil bære frukter i framtiden, sier han.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelVikafjell North er spuddet
Neste artikkelRiggfall og oljeprisnedgang

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR